Hartioitaan kasvattanut IT-palvelutalo tähtää voimakkaaseen kasvuun: ”Enemmän kuin full stack -talo”


Viime vuonna pörssiin listautunut Bilot hakee vauhdikasta kasvua uudessa komennossa, kun viimeksi Reaktorin Amsterdamin toimiston perustanut ja vauhdikkaaseen kasvuun kiihdyttänyt Ville Himberg otti ohjat. 

Himberg lähtee luotsaamaan Bilotia kohti kovaa tavoitetta liki kolminkertaistaa liikevaihto 50 miljoonaan euroon vuoden 2024 loppuun mennessä: ”Haastajan rooli isompien joukossa, ja muutokseen täysillä heittäytyminen sopii minun johtamistyylilleni ja persoonalleni”, Himberg viittaa Bilotin positioon IT-palvelutalojen kilpailukentässä. 

Bilotin yhtenä kilpailuetuna on tarjooman kattavuus, joka ulottuu ERP- ja muista taustajärjestelmistä ja niiden päälle rakennettavista liiketoimintaratkaisuista kirsikan kakun päälle tuovaan asiakaskokemuksen ja käyttöliittymien kehittämisen osaamiseen. Kyvykkyyttä ”konepellin alla ja jatkuvien palveluiden osalta” Bilot vahvisti listautumisen jälkeen ostamalla SAP-talona tunnetun CastorIT:n. 

”Saimme riveihimme energistä sakkia ja vahvistimme kykyämme operoida isojen ERP-alustojen ja pilvipalveluiden ytimessä. Sen seurauksena voisi oikeastaan sanoa, että Bilot on enemmän kuin full stack -talo”, Himberg iloitsee. 

”Haastajan rooli ja laadulla kilpaileminen sopii meille.” 

Bilotin asiakkaista noin puolet on yli miljardin euron liikevaihdon suuryrityksiä, kuten Valio, Ruukki, Wihuri ja uusimpana SSAB. Lisäksi Bilot on vahvoilla kasvua hakevissa keskisuurissa yrityksissä, kuten Heino, Altia ja Reima. Bilot haluaa viedä B2B-puolellekin ilosanomaa siitä, että teknisesti hyvän prosessiosaamisen lisäksi menestyneiltä verkkokaupan ratkaisuilta odotetaan kuluttajakaupasta tuttua asiakaslähtöistä käyttäjäkokemusta ja uusia palveluita. 

”Jokainen yritysasiakkaan edustaja on itsekin myös kuluttaja, joten sujuva ostokokemus on arvossaan. Toimivien prosessien rinnalla positiivista mielikuvaa vahvistetaan erilaisilla uusilla palveluilla ja sisällöillä”, asiakaskokemusyksikön liiketoimintajohtaja Riku Kärkkäinen summaa. 

“Me voimme tarjota säästöjä liiketoimintaprosessien välivaiheista ja mahdollistaa esimerkiksi nopeammat toimitukset, kylkiäisten myyntiä tuotteille ja uusien tuotteiden lyhyemmän time-to-marketin. Lisäksi verkkokauppa on myös B2B-yritysten brändinrakennukselle taktinen kanava”, Himberg kertoo esimerkinomaisesti. 

Tulevaisuuden menestyjiä ovat tällaiset yritykset, joissa osaaminen toiminnanohjausjärjestelmistä ja sovelluskehityksestä yhdistyy asiakaskokemuksen tuntemukseen. 

Bilot Oyj on vuonna 2005 perustettu kotimainen IT-palvelutalo, joka listautui keväällä 2020 Helsingin pörssin First North -kauppapaikalle. Yritys työllistää noin 200 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 18,1 miljoonaa euroa säilyen koronasta huolimatta liki ennallaan edellisvuodesta (2019: 18,5 milj. €). 

bilot.group.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi