Ainutlaatuinen koti “Jätkäsaaren katolta”


On harvinainen mahdollisuus löytää uusi koti Helsingin keskustan kainalosta. Hartela tarjoaa tähän ratkaisun ja rakentaa Asunto Oy Jätkäsaaren Pollari Helsinkiä. Kaupungin halutuimpien kotien joukkoon nousevassa Jätkäsaaren Pollarissa asukkaat pääsevät nauttimaan merinäköalasta omilla parvekkeillaan. Lisäksi digitaaliset ratkaisut helpottavat asukkaiden arkea ja kotiovelta kävelee ydinkeskustaan hetkessä.

Tornitalo houkuttelee ainutlaatuisuudellaan

Jätkäsaari on urbaani kaupunginosa, jota ympäröi meri. Vehreyden takaavat puistoalueet, jotka kattavat alueen pinta-alasta viidenneksen. Hartelan hankekehitysjohtaja Johanna Palosaari kertoo, että asukaslähtöinen työ suunnittelusta alkaen on Hartelan toiminnan perusta.

Arkkitehtuurisesta näkökulmasta kohde on poikkeuksellinen, ja se tulee erottumaan edukseen Helsingin kantakaupungin siluetista. Suurin osa asunnoista on kulmahuoneistoja, ja ylimpien kerrosten asunnoissa näköala ulottuu avomerelle saakka.

Urbaani koti ei rajoitu ulkoseiniin

Nykyaikainen käsitys kodista ulottuu oman asunnon seinien yli koko kaupunginosaan. Kaupunkiasumisen toivotuimmiksi ominaisuuksiksi ovat vakiintuneet erilaiset palvelut ja nopeat yhteydet keskustaan ja muualle kaupunkiin.

Urbaanin alueen palvelukokonaisuus muodostuu kivijalkaliikkeiden, kahviloiden ja ravintoloiden sekä päiväkotien ja koulujen lisäksi laajoista julkisten puistojen ja asukaspihojen muodostamista viheralueista.

“Yhteisöllisyys, arkea helpottavat ratkaisut ja osallistaminen kasvattavat suosiotaan. Jätkäsaaressa kaikki tämä on huomioitu, ja esimerkiksi asukaspiha yhdistää vehreän ympäristön yhteisölliseen asumiseen”, Palosaari kertoo.

Aluerakentaminen on kasvanut kohisten viime vuosina; nyt rakennetaan kokonaisia kaupunginosia kuten Jätkäsaarta, Sompasaarta ja Kruunuvuorenrantaa. “Kaikki kolme ovat haluttuja asuinalueita keskeisillä sijainneilla, joihin valmistuu myös meidän uudiskohteita. Hankkeista useampi on kokonaisten kortteleiden rakennushankkeita, ja suunnitteilla on myös iso hanke Myyrmäessä. Rakennamme erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia koteja, joissa asukkaat voivat elää hyvää elämää”.

Hyväntoivonpuisto on Jätkäsaaren sydän

Kolmessa vaiheessa valmistuvan Kolmiokorttelin seuraava vaihe on Jätkäsaaren Pollarin kylkeen tuleva Jätkäsaaren Potkuri. Kolmiokortteli valmistuu kävelymatkan päähän Kaivopuiston kokoisesta Hyväntoivonpuistosta, josta tulee kaupunginosan sydän. Se toimii virkistysalueen lisäksi esteettömänä väylänä keskustaan ja merenrantaan.

Kodin Jätkäsaaren Pollarista voi varmistaa omaksi vaikka heti, sillä asunnot ovat jo myynnissä. “Asukas pääsee vielä vaikuttamaan pintamateriaaleihin, eli asunnosta saa yksilöllisen, asukkaansa näköisen kodin, jossa viihdytään pitkään,” muistuttaa Hartelan asuntomyyntipäällikkö Hanne Miettinen.

Löydä oma kotisi: hartela.fi/pollari

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli