Hartela toteuttaa kestäviä koteja Pirkanmaalla


Hartelan kädenjälki näkyy vahvasti Tampereen seudun uusissa rakennushankkeissa. Lamminrahkan asuinalue tuo luonnon kotiovelle, ja Hervantaan valmistuu yhteisöllistä kerrostaloasumista. 

Pirkanmaa on ensi vuonna 80 vuotta täyttävän perheyritys Hartelan vahvassa fokuksessa. Se voimistaa läsnäoloaan Suomen kakkoskeskuksessa perustamalla uuden alueyhtiön vuodenvaihteessa. Yhtiön nimeksi tulee Hartela Pirkanmaa Oy. Yhtiöittämisellä haetaan vahvaa alueellista kasvua. Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Hanna Marttila. 

Hartelassa perheyritystausta näkyy vastuullisuutena. ”Pitkäjänteisyys sekä sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen vastuun kantaminen ovat sisäänkirjoitettuina toimintatapoihimme”, kertoo Hartelan Tampereen aluejohtaja Elisa Tuomisto. 

”Kaikki uudet asuntohankkeemme lähtevät liikkeelle siitä, että punnitsemme, vastaatko ne ekologisia tavoitteitamme. Pääpaino on hankkeilla, jotka ovat raideliikenteen saavutettavissa, mikä Tampereella ja kehyskunnissa tarkoittaa ratikkaa tai junayhteyttä.” 

Hervannan uusi portti 

Tampereen Hervannassa Hartela rakentaa uudenlaista kaupunkiarkkitehtuuria. Hervannan pohjoisakselin alueelle Hartela suunnittelee noin kymmenen kerrostalohankkeen toteutusta. Uudella rakennuskannalla luodaan uutta ilmettä ja arvostusta 1970-luvulla rakennettuun 35 000 asukkaan kaupunginosaan. 

BST-Arkkitehtien suunnitelmalla oli merkittävä rooli, kun Hartela voitti kilpailun korttelien rakentamisesta. Niiden rakenne ja maantasokerrosten maantasokerrosten toiminnot antavat hervantalaisille mielenkiintoisen ja yhteisöllisen alueen koettavaksi. Ne ovat kuin uusi portti kaupunginosaan. 

”Kun jatkossa tulee Tampereen keskustan suunnasta tietää, että tästä alkaa Hervanta. Siellä on jo olemassa kaikki palvelut, joten se on kuin kaupunki kaupungissa. Parasta on, että ratikan ja muun julkisen liikenteen ansiosta siellä pärjää ilman omaa autoa”, Tuomisto kuvailee. Ensimmäiset asunnot tulevat esimarkkinointiin ensi keväänä. Sen myötä kartoitetaan tulevien asukkaiden tarpeita. 

”Silloin kirkastuu kerrostalojen lopullinen luonne, kun kuulemme sinne muuttavien ajatuksia siitä, millaisia yksityiskohtia he asunnoiltaan kaipaavat.” Tarkoituksena on rakentaa muuntautumiskykyisiä asuntoja eri elämänvaiheisiin. Etätyön tai perheen kasvaessa kaksioita on helppo muuttaa kolmioiksi. Asunnot ovat kooltaan 25–100 neliötä. 

Lamminrahkan luontoluksusta 

Hartela rakentaa korttelin myös Lamminrahkaan, joka on täysin uusi asuinalue Tampereen ja Kangasalan rajalla Lahdentien varrella. Se on tavoitettavissa julkisella liikenteellä Tampereen keskustasta parissakymmenessä minuutissa. Elisa Tuomisto hehkuttaa alueen metsäluonnon tuomaa luksusta. 

”Siellä on uskomattoman upeita kävely-, maastopyöräily- ja hiihtoreittejä. Ulkoilumahdollisuudet alkavat melkein kotiovelta. Lähellä on kaksi luonnonsuojelualuettakin. Toinen on Halimasjärven alue kaupungin uimarantoineen ja toinen Lemposen lehto.” Lamminrahkan palvelut ovat kuntarajat ylittäviä. Uusi koulurakennus nousee Kangasalan puolelle, mutta sitä käyvät myös tamperelaislapset. Kouluun on tulossa neljä sisäliikuntatilaa, jotka lisäävät entisestään alueen liikuntamahdollisuuksia. 

Tutustu tarkemmin: www.hartela.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa