Vivaniasta ravintoaineita hehkuvalle iholle


Kollageeni on elimistön pääproteiini. Nuoresta, terveestä ihosta noin 75 % koostuu kollageenista. Sen tuotanto alkaa kuitenkin vähenemään 30. ikävuoden kohdalla, jolloin iho alkaa kuivua, maan vetovoima alkaa näkyä kasvoissa ja ensimmäiset juonteet ilmestyvät.

Vivania-sarjan kollageenivalmisteet sisältävät hydrolysoitua eli pilkottua I-tyypin kollageenia. Kollageeni on pilkottu vapaiksi aminohapoiksi tai kahden tai kolmen aminohapon ketjuiksi ja tutkimusten mukaan yli 90 % siitä imeytyy. Kollageenin aminohappokoostumus on ainutlaatuinen, sillä se on ainoa hydroksiproliini aminohapon lähde. Tämän aminohapon imeytyminen verenkiertoon antaakin elimistölle merkin alkaa valmistamaan kollageenia. Elimistö valmistaakin sitä kollageeni-tyyppiä, mitä tarvitaan, riippumatta alun perin nautitun pilkotun kollageenin tyypistä.

Kollageenin saanti stimuloi myös hyaluronihapon tuotantoa. Hyaluronihappo toimii ihossa kollageenisäikeiden väliaineena ja imee itseensä vettä parantaen ihon kosteustasapainoa ja antaen iholle täyteläisyyttä.

C-vitamiini edistää normaalia kollageenin tuotantoa eli-
mistössä.  Kollageenia tarvitaan ihossa, ikenissä, rustoissa, nivelissä ja luustossa.

https://www.hankintatukku.fi/en/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kauneus Meikit