Hämeenkyrö – mukavasti ja modernisti maalla


Suomen kasvukäytävällä alle puoli tuntia Tampereelta, monipuolisten palveluiden ympäröivänä, mutta aidossa maaseutumiljöössä. Kohtuuhintaista tonttitilaa asua ja yrittää. Olet saapunut Hämeenkyröön! 

Kolmostien varrella, kasvukolmiossa sijaitseva Hämeenkyrö on ylpeästi ja reilusti maalaiskunta. ”Emme yritäkään olla citylandea. Meillä on tyytyväisiä asukkaita ja yrittäjiä, jotka napsivat sekä maaseudun lumon ja avaran tilan hyödyt että hyvien palveluiden edut”, kiteyttää Hämeenkyrön elinkeinojohtaja Marko Kosonen. 

Hämeenkyrössä tapahtuu. Pirkanmaan suurin maantieinfran investointi, uusi Hämeenkyrönväylä, avataan liikenteelle lokakuussa. Nykyisten yritystonttitarjonnan lisäksi uusia yritysalueita kuntaan rakentuu kaksi: Tippavaara laajenee 35 hehtaarin pt-kauppa-alalla ja isompi, 75 hehtaarin Hanhijärven yritysalue, kaavoitetaan teollisuudelle. 

”Hämeenkyrössä tonttimaan hinta on edullisempaa kuin Tampereella tai sen kehyskunnissa, ja meillä on tarjolla oikeasti isojakin tontteja esimerkiksi kiertotalouden, logistiikan tai muun tilaa vaativan yritystoiminnan tarpeisiin.”, hän konkretisoi esimerkein. 

Päätöksenteko kunnassa tapahtuu lähes kahvin tippuessa. ”Kunnan johtoryhmä on pieni, joten päättäjät saadaan pöydän ääreen alta aikayksikön. Teemme hyvin joustavasti ja nopeasti erilaisia päätöksiä kun se on tarpeen. Parhaimmillaan muutamassa tunnissa.” 

”Samat edut pätevät omakotitalotontteihin ja talojen kokoon: meillä ei tarvitse asua ahtaasti, vaan talot ja tontit ovat suuria. Lisäksi Hämeenkyrössä on toimivat ja kattavat palvelut asua ja yrittää. Kannattaa siis innostua Hämeenkyröstä nyt”, Kosonen vinkkaa. 

Tutustu tarkemmin: hameenkyro.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi