Hämeenkyrö, ihan lähellä


Kuva: Myllykolun kesäteatterin tämän vuoden näytelmä on kaikenikäisille sopiva Pelastakaa Röllimetsä. Näytöksiä on 17.7. asti. Tutustu näytelmään ja muihin Hämeenkyrön tapahtumiin verkkosivuilla: maisematie.fi. Kuva: Vilja Pylsy

Maaseutuimagostaan ylpeä Hämeenkyrö kutsuu vierailijoita tutustumaan landeen. Kaupunkilaiselle paikkakunta tarjoaa hyppäyksen aitoon tunnelmaan maisemien ja erilaisten kohtaamisten kautta. 

Hämeenkyrö on reilusti lande, emmekä me edes yritä olla mitään muuta”, kertoo Hämeenkyrön elinkeinokoordinaattorina keväällä aloittanut Karo Tammisto. 

Tammistolle Hämeenkyrö on tullut jo vuosien ajan tutuksi mökkikuntana. Hänelle pitäjä on väljä ja turvallinen paikka, jossa pikkulapsetkin saattoi aikanaan päästää vapaammin kulkemaan. Erilaiset maaseutuyritykset tarjosivat mahdollisuuden silittää eläimiä ja tutustua tapaan, jolla ruoka tuotetaan kauppoihin. Tätä kaikkea Hämeenkyrö tarjoaa edelleen. Omasta maaseutuimagostaan ylpeä Hämeenkyrö onkin halunnut juhlistaa lämminhenkistä pitäjäänsä Landefestien merkeissä. 

Paikallisia maanviljelijöitä ja maaseutuyrityksiä esiin tuovaa juhlaa vietettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. 

Hyvän palautteen takia juhlista halutaankin tehdä vuosittainen viikonlopputapahtuma, jolla tehdään pitäjää tutuksi niin paikallisille, mökkiläisille ja turisteillekin. Tutustumiskäynti perusasioiden äärelle tekee kaupunkilaiselle hyvää ja palauttaa mieleen, mistä ruoka tulee. Landefestejä juhlitaan Hämeenkyrössä elokuun lopussa, mutta Hämeenkyrössä tapahtuu toki koko kesän. 

Kuva: Erkki Luumi

Monien kohteiden lisäksi muun muassa kesätiistaisin järjestettävä Mahnalan mansikkabingo Yrjölän marjatilalla ja Mannanmäen näkötorni on jo löytänyt kävijänsä ja moni turisti haluaa myös kunnioittaa Irwin Goodmanin muistoa hänen haudallaan. 

”Omatoimimatkailijalle on tarjolla mobiilikierroksia, joiden avulla voi omien aikataulujen mukaan tutustua F.E. Sillanpäähän liittyviin kohteisiin ja Hämeenkyrön vanhan keskustan historiaan. Tapahtumat, poikkeamiskohteet ja mobiilikierrokset löydät osoitteesta maisematie.fi.” 

Tänä kesänä Myllykolun kesäteatteri juhlii 50-vuotiasta taivaltaan yhdessä 40-vuotiaan Hämeenkyrön Näytelmäseuran kanssa. Kesäteatterissa esitetään koko perheen seikkailu Pelastakaan Röllimetsä. 

”Näytelmä on Allu Tuppuraisen vuonna 2017 kirjoittama ja täydellinen juhlanäytelmä. Aion viedä näytökseen sekä teini-ikäiset lapseni että miehen ikään ehtineen veljeni, joka eli lapsuuttaan silloin, kun Rölli ilmestyi metsästä meidän kaikkien iloksi. Röllin viisaushan sopii kaiken ikäisille”, Tammisto muistuttaa. l 

Landefestit Hämeenkyrössä 19.–21.8.2022, www.landefestit.fi

Jaa tämä artikkeli


Mökkeily Vapaa-aika