Haltian portti kutsuu nauttimaan syksyisestä Nuuksiosta retkeillen, herkutellen ja nukkuen hyvin


Upean Suomen luontokeskus Haltian luota löytyvät niin ravintola, glamping- majoitteet kuin aito erämaakin kutsuvine polkuineen. Täältä avautuu Nuuksion jylhä järviylänkö – lähde raikkaaseen syysluontoon nauttimaan elämästä!

Nuuksion Pitkäjärven rannalla, vain puolen tunnin päässä Helsingistä levittäytyvä Haltian portti on täydellinen ja ekologinen syysloman luontoretkien tukikohta. Bussi 245(A) Espoon keskuksesta kuljettaa suoraan paikan päälle erämaan syliin, retkeilyreittien alkupisteelle.

Kuva: Joonas Linkola

Nauti luonnosta sisällä ja ulkona

Retkipaikka järjestää Haltian portin luonnossa retkiä ja elämyksiä – miltä kuulostaisi vaikkapa viinitasting syysmetsässä? Myös omatoimiretkeilijä voi nostaa seikkailunsa uudelle tasolle helposti, edullisesti ja ekologisesti hyödyntämällä Haltian välinevuokraamon kattavaa valikoimaa, josta löytyvät niin e-fatbiket kuin teltat, rinkat ja nokipannutkin. Luontokeskuksen asiakaspalvelusta saa myös aina parhaat ja ajankohtaisimmat retkivinkit.

Haltian kiitelty päänäyttely esittelee elämyksellisesti koko Suomen luontoa, ja lisäksi Haltiassa on viisi vaihtuvaa näyttelyä, joten uutta koettavaa on säännöllisesti! Suosittu Lataa aivosi luonnossa (näyttely on koettavissa vain 30.10.2022 saakka) tutustuttaa luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja antaa hyvät eväät syksyn luontohetkiin. Ota saamasi vinkit tuoreeltaan käyttöön ja suuntaa Nuuksion luontoon.

Kuva: Suomen luontokeskus Haltia

Ravintola Haltia tarjoilee syysluonnon makuja

Nautinnolliseen syyslomaan kuuluu herkuttelu ilman puurtamista. Valoa tulvivan Ravintola Haltian ikkunat ja näköalaterassi kohoavat oksistojen tasolla. Kahvilan herkkujen, ravintolaillallisten sekä maineikkaan Luonto lautasella -lounaan raaka-aineet sisältävät paikallisia, sesongin mukaisia makuja. Syksyllä mieltä ja kehoa ravitsevat esimerkiksi vahverokeitto ja haudutettu kuha. Haltian oma pihlajanmarjahillo on peräisin lähialueen pihlajista!

Ylellisyyttä retkeilyyn Haltia Lake Lodgessa

Retkeilystä raukeana anna neulaspolkujen johdattaa palauttaviin yöuniin ihanassa sängyssä metsäluonnon ympäröimänä. Haltian portilla tunnelmallista glamping-majoitusta tarjoaa Haltia Lake Lodge, jonka puurunkoisissa teltoissa on omat ulkoterassit sekä hotellitasoiset sängyt. Eristetty telttakangas sallii luonnon äänien pääsyn ylelliseen telttaan. Myös koirat ovat tervetulleita! Forest Lounge & Barissa tarjolla on paikallisia makuja ja pienpanimoiden tuotteita. Lisäksi Haltia Lake Lodgesta löytyy tasokkaita hotellihuoneita sekä ohjattua ohjelmaa kuten joogaa, metsämieliohjausta ja kehonhuoltoa eri muodoissa. Majoitukseen sisältyy tietenkin aamiainen sekä aamusauna – mikä olisikaan parempi tapa aloittaa jälleen uusi retkipäivä Nuuksiossa!

Yhteystiedot:
haltia.com
retkipaikka.fi
ravintolahaltia.fi
haltialakelodge.com

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu