Haitta-ainepurkua erikoisosaamisella ja hyvällä asenteella


Kun asiakaspalautteessa lukee: ”Olemme säästäneet Purkupihan avulla aikaa sekä rahaa ja sovitut asiat hoituvat jämäkästi positiivisella asenteella”, voi purkutiimi olla mielissään. Silti toimintaa voi aina kehittää himpun verran paremmaksi, sillä erikoispurkukohteet ovat kaikkein haastavimpia.

Ala kuin ala, jämäkästi asioita sovitusti hoitamalla hyvä maine kasvaa ja kiirii. ”Meille on tärkeintä se, että hommat hoidetaan ajallaan, ammattitaitoisesti ja sujuvasti jokaisen tapauksen kohdalla”, vahvistaa Purkupiha Asbestityöt Pori Oy:n työnjohtaja Henri Nevalainen.

”Teemme purkutöitä kokoluokassaan laidasta laitaan ja olemme keskittyneet haastavampiin haitta-ainekohteisin kuten asbestipurkuihin. Kohteet ovat hyvin erilaisia, välillä on isoja linjasaneerauksia ja tilamuutoksia, välillä omakotitaloja”.

Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan – mutta turvallisesti

Yhä useammat purut suoritetaan niin, että lähialueilla on toimintaa käynnissä. ”Ennen kuin mitään puretaan, on ehdottomasti tiedettävä, mitä materiaaleja puramme ja mitä rakenteiden sisällä mahdollisesti piilee”, Nevalainen korostaa. ”Useasti kohteissa on suoritettu haitta-aine- ja asbestikartoitus ja tilaajan kautta saamme tulokset. Mutta teemme myös itse tutkimuksia ennen purkua.”

Tutkimustulosten perusteella laaditaan purkutyösuunnitelma, joka sisältää myös kohteeseen sopivat purkumenetelmät, jotta työturvallisuus pystytään maksimoimaan ja lain pykälät täyttämään.

”Hyvin tehty purkutyö varmistaa, että korjausrakentaminen onnistuu”

”Purkutyöt vaativat aina todella huolellista suunnittelua. Työvaiheet ja eri työmenetelmät pitää aina kirjata purkutyösuunnitelmaan, joka jaetaan asianosaisille hyvissä ajoin ennen työn aloittamista.” Kaikenlaisia riskejä on pyrittävä välttämään viimeiseen asti. Työmaalla pitää voida liikkua turvallisesti ja toisaalta purkujäte on pystyttävä kuljettamaan pois vaarantamatta muuta liikennettä tai ympäristöä. Riittävä ammattitaito ja valvonta ovat tässä a ja o.”

Ympäristöä ja historiaa kunnioittaen

Ympäristöasiat ovat vuosi vuodelta nousseet yhä merkittävämpään rooliin myös vanhojen kiinteistöjen purkujen osalta. ”Meidän avullamme kaikki purkujäte erotellaan tarkasti ja saadaan kierrätykseen”, Nevalainen sanoo.

Messukylän kolmen ison koulurakennuksen purkuprojekti Tampereella on hyvä esimerkki pitkäjänteisestä purkusuunnittelusta ja tarkasta toteutuksesta, joka tehdään museohistoriallista rakennusta kunnioittaen. ”Purut on jaoteltu kolmelle vuodelle, tänä vuonna aloitimme purkamaan puukoulu kakkosta, ensi vuonna puukoulu ykkönen ja viimeisenä kivirakennus. Sisäilmaongelmien vuoksi kaikki sisäpinnat puretaan hirsirakenteelle, joka puhdistetaan täysin kuivajääpuhallusmenetelmällä ennen kuin seinät pinnoitetaan uudestaan, vanhaa kunnioittaen. Tässä erikoisosaaminen ja kova ammattitaito pääsevät kunniaan. Hyvin tehty purkutyö varmistaa, että korjausrakentaminen onnistuu”, Nevalainen kiteyttää.

PURKUPIHA ASBESTITYÖT PORI OY on AVI:n valtuuttama asbestiurakoitsija, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat asbesti- ja homepurkutöiden lisäksi rakennepurut, kokonaispurkutyöt sekä piikkaustyöt monipuolisella kalustolla, myös asbestivapaissa kohteissa. Yhtiö on osa valtakunnallisesti toimivaa Purkupiha konsernia.

www.purkupiha.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi