Hailuodossa panostetaan lähimatkailuun – uusi sovellus sujuvoittaa palveluiden ja aktiviteettien löytämistä


Hailuodossa on tämän kevään aikana tehty töitä lähimatkailun kehittämishankkeen parissa. Hanke yhdistää kunnan ja yrittäjät luomaan matkailijoille parempia palveluja. Sen tuloksena on syntynyt myös sovellus, jonka avulla Hailuodossa vierailevat löytävät kaiken tarvitsemansa yhdestä paikasta. 

Hailuodon Elinkeinotoimijat ry:n ja Hailuodon kunnan yhteishanke Hailuoto Green & Blue on yhdistänyt kunnan ja yrittäjät saman pöydän ääreen pohtimaan lähimatkailun kehittämistä. 

Matkailijalle, kuntalaisille ja vapaa-ajan asukkaille toistaiseksi näkyvin lopputulos on Hailuoto-sovellus, josta löytyy tietoa saaresta, sinne saapumisesta ja sen palveluista. Mukana ovat myös muun muassa matkailukohteet ja retkeilyreitit. 

– Toivomme, että sovellus tuo helppoutta ja sujuvuutta käyttäjille. Usean verkkosivun välillä navigoinnin sijaan esimerkiksi ajantasaiset aukioloajat ja yhteystiedot näkee suoraan sovelluksesta, kertoo hankekoordinaattori Saana Peurasaari.

Sovelluksen sisältämiä tietoja voi lisäksi filtteröidä, jos haussa on tietty palvelut tai aktiviteetti. 

Myös tiedot veneellä saapumisesta ja veneilijöiden palveluista löytyvät samasta paikasta. 

– Erityisesti veneilijöitä kiinnostavat varmasti satamainfo ja digitaaliset kartat, joiden avulla voi tarkistaa lähellä olevat palvelut. Toki veneilijät käyvät myös samoissa kohteissa, kuin muut matkailijat, Peurasaari toteaa. 

Kuva: Atte Sipola

Yrittäjien ideoimia matkailupalveluja

Hanke on saanut yrittäjät luomaan myös yhteisiä, matkailijoiden tarpeisiin vastaavia palvelukokonaisuuksia. 

– Olemme miettineet, mitä palasia tarvitsemme, jotta kävijöiden tarpeet täyttyvät. Jos olemme huomanneet, että jotain puuttuu, joku yrittäjistä on napannut sen kehityskohteeksi, Peurasaari kertoo. 

Hankkeesta toimivan tekeekin hänen mukaansa yrittäjien oma panos ja tiivis yhteistyö yrittäjäyhteisön ja kunnan välillä. Hän uskoo myös, että lähimatkailuun aktiivisesti panostaminen on mahdollisuus nostaa Perämeren suurimman saaren kokonaisbrändiä ja näkyvyyttä. 

– Saari on kokonaisuudessaan hieno kokemus ainutlaatuisine luonnon ilmiöineen. Hailuodolle tuleminen on kuin astuisi toiseen maailmaan. Sovelluksen avulla pystymme varmistamaan, että esimerkiksi saarelle ensimmäistä kertaa saapuva saa kokemuksestaan mahdollisimman paljon irti, Peurasaari summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika