HÄDÄSSÄ KUMPPANI TUNNETAAN


Epänormaalista on tullut vuodessa uusi normaali. Toimistot on laitettu pitkälti kiinni. Väliaikaisia työpisteitä on tehty ympäri koteja ja mökkejäkin. Asuntokauppa hidastui hetkellisesti, mutta palasi nopeasti ennätysvauhtiin. Moni asia muuttui hetkessä, ja rakennusalalla on alusta asti etsitty vastauksia haasteisiin.

Yksi eniten muuttuneista on työ. Moni ikävöi takaisin toimistolle, kollegoiden keskelle ja oman työpisteen ääreen. Toiset puolestaan ovat löytäneet etätyöstä parhaan työskentelytavan itselleen. Entä jatkossa? Varmaa lienee, että toimistojen ja toimitilojen rooli muuttuu. Ovatko tulevaisuuden toimistot enemmänkin kommunikaatiokeskuksia, joissa tavataan kollegoita? Tuleeko niistä uusia ”työkoteja”? Rakennusliikkeissä seurataan muuttuvia tarpeita tarkoin ja kehitetään toimitiloja niiden mukaan.

Uudesta tilanteesta huolimatta, tai ehkä jopa sen ansiosta, yhdessä tekemisen kulttuuri on vahvistunut. Yhteistyö ja kumppanuus ovat tärkeitä kaikille. Eteenpäin katsovan yrityksen ja elinvoimaisen kunnan luottokumppani on osaava rakennusyritys, jonka osaamista suunnittelussa ja kaupunkikehityksessä kannattaa hyödyntää – oli kyse sitten kiinteistöjen, infran tai joukkoliikenteen kehittämisestä, kaavoituksesta tai hankkeiden edistämisestä. 

Kuten aina suuret kriisit, korona jättää jälkeensä myös myönteisiä muutoksia. Samalla kun keskitymme torjumaan epidemiaa ja opettelemme elämään sen kanssa, pidetään katse koko ajan tulevaisuudessa. Otetaan tästä ajasta mukaan parhaat havainnot ja toimintatavat. Näin säilytämme toimintakykymme ja voimme yhdessä pitää koko yhteiskuntaa jaloillaan.

Mika Soini
NCC Suomen maajohtaja
Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021