H-Sense-pikaporttiratkaisu tuo terveysturvallisuutta sisätiloihin


Kokonaisturvallisuuden kansainvälinen asiantuntijayritys GPP Perimeter edustaa Suomessa Gunnebota, jonka uusimpiin innovaatioihin kuuluu H-Sense-tuotesarja. H-Sense lisää kulunvalvontaan uusia epidemian torjuntaa edistäviä työkaluja.

H-Sense on tuoteperhe, jonka avulla toimitiloja ja henkilöstöä voidaan suojata automatisoidusti. Pikaportteihin asennettavilla lisäominaisuuksilla tehdään kulunvalvonnan ohessa ruumiinlämmön mittaus, tarkistetaan maskin käyttö ja varmistetaan käsien desinfiointi.

– Portteihin asennettavan lämpökameran ja 2D-kameratekniikan avulla voidaan varmistaa, että tiloihin kulkevilla henkilöillä ei ole kuumetta ja että he käyttävät sekä maskia että käsidesiä. Muuten portti ei aukea, kertoo GPP Perimeterillä H-Sense-tuotteen myynnistä vastaava Jukka Hertell.

Lisäksi portteihin voidaan lisätä laskuritoiminto, jolla voidaan pitää tilojen henkilömäärä rajattuna. Laskuri välittää tietoa eri porttien välillä ja estää sisäänpääsyn, jos tietty lukumäärä ylittyy.

Ratkaisu herättää kiinnostusta toimitiloissa ja erityisesti pääkonttoreissa, joissa pikaportit ovat jo yleisesti käytössä ja työntekijät eivät voi välttämättä työskennellä täysin etänä. GPP Perimeteriltä korostetaan, että H-Sense tuo paitsi käytännön apua myös turvallisuuden tunnetta kaikille tilojen käyttäjille.

– Tyypillisesti pääkonttoreissa työskentelee myös henkilöitä, joita ei voida korvata. Pohjoismaissa esimerkiksi Samsung on nyt ottanut tuotteen käyttöön kaikissa pääkonttoreissaan, Hertell kuvailee.

LAAJOJA SOVELLUSMAHDOLLISUUKSIA

Pikaporttien yhteyteen asennettavissa ratkaisuissa iso etu on niiden tuttuus ja helppokäyttöisyys.

Maahantuojana GPP Perimeter ottaa porteista myös huoltovastuun.

– Lähes jokainen on käyttänyt pikaporttia joskus. Lisäksi pikaportit helpottavat myös toimitilassa valvontaa tekevien työtä. On yksinkertaisempaa, että valvonnan tekee kone, kuin, että esimerkiksi maskittomuudesta jouduttaisiin huomauttamaan henkilökohtaisesti.

Hertell uskoo, että H-Sensen tyyppiset ratkaisut ovat tulleet jäädäkseen.

– Järjestelmä on kehitetty niin, että ominaisuuksia voidaan muokata, kun tarpeet muuttuvat. Tällä hetkellä ratkaisua kysytään toimitiloihin, mutta tulevaisuudessa se voidaan hyvin nähdä lentokentillä, satamissa tai yleisötiloissa, kuten museoissa, hän summaa.

GPP Perimeter Protection Oy
Ilvesvuorenkatu 9
00190 Nurmijärvi
+358 10 617 1700

info@perimeterprotection.fi
jukka.hertell@perimeterprotection.fi
www.perimeterprotection.net/fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021