Gyproc Habito® -rakennuslevyssä pysyvät keittiökaapit ja taulutelkkarit


Kotimaisissa ja kierrätettävissä Gyproc Habito -rakennuslevyissä on poikkeuksellisen hyvä ripustuslujuus. Ne mahdollistavat painavienkin taakkojen ripustamisen ilman erillisiä tukia. Arkeen huolettomuutta tuo myös niiden erinomainen iskunkestävyys.

Gyprocin tuotepäällikkö Kimmo Anttilan mukaan jokainen levyerä testataan perusteellisesti laboratoriossa ja ripustuslujuudeksi luvataan neljäkymmentä kiloa yhdellä puuruuvilla. Korkeiden laatustandardien vuoksi laboratoriotesteissä käytetään jopa 120kg ripustuskuormaa.

Loppukäyttäjälle tämä näkyy siinä, että kalusteita tai esineitä seinään ruuvattaessa ei tarvita erillisiä tukia tai kipsilevyproppuja, vaan Habito kantaa kuorman tavallisen puuruuvin varassa. Eikä asennuskohdan tarvitse olla koolauksen kohdalla, mikä antaa sisustuksellista vapautta ja lisää tilojen muunneltavuutta jälkikäteen.

– Gyproc Habito -rakennuslevy valitaan usein esimerkiksi eteiseen, autotalliin tai olohuoneeseen kohtiin, joihin halutaan asentaa naulakoita, kaappeja tai TV, hän kertoo.

Ripustettavuuden takana on tuotteen patentoitu kipsiydin. Tuotteen katkaiseminen, saumaaminen ja maalaaminen ovat kuitenkin aivan yhtä vaivattomia, kuin muilla kipsilevyillä.

Uutuuslevy kestää myös iskuja ja kulutusta poikkeuksellisen hyvin, jopa kymmenkertaisesti normaaliin kipsilevyyn verrattuna. Se onkin pitkäikäinen ja vähäisen huoltotarpeen tuote.

– Asennusvaiheessakaan ei tarvitse varoa yhtä paljon esimerkiksi levyn kulmien murtumista, Anttila toteaa.

Käytössä hyväksi havaittu

Kestävyyttä ja helppoa ripustamista arvostaa myös tuotteen vuonna 2015 valmistuneeseen omakotitaloon valinnut Matti Posio. Levyä on käytetty talossa kauttaaltaan sisäseinissä, myös märkätiloissa.

– Asentaminen sujui vaivattomasti ja olemme kiinnittäneet niin tauluja, hyllyjä kuin taulutelevisionkin, tavallisilla pienillä ruuveilla ja täysin ilman kipsilevyankkureita tai -tulppia. Kiinnitin myös kylpyhuoneessa sekä allas- että peilikaapin suoraan Habito-seinään, hän kertoo.

Seinät ovat kestäneet hyvin huolimatta perheen kolmen lapsen ja koiran leikeistä. Posion mukaan toiveena olikin, että sisätilat kestävät vaikka jalkapallopelejä.

– Lupausten mukaisesti jälkiä ei ole jäänyt, hän kiittää.

Ekologinen pitkän elinkaaren tuote

Gyproc Habito -rakennuslevy on täysin kierrätettävä. Elinkaarensa päässä olevat tuotteet tai rakentamisen aikana syntyneet hukkapalat voi viedä jäteasemille, josta ne päätyvät lopulta Gyprocin Kirkkonummen tehtaalle, jossa kaikki Habito -rakennuslevyt myös valmistetaan. Tuotteen valmistukseen käytetystä kipsistä noin 20 prosenttia on kierrätettyä, samoin levyn pinnassa oleva kartonki valmistetaan kierrätysmateriaalista.

– Kierrätettävyys nousee koko ajan tärkeämmäksi teemaksi, niin yritystoiminnan vastuullisuusnäkökulmasta kuin myös rakentamisen hiilijalanjälkeä laskevana tekijänä. Kipsi on raaka-aineena siitä hyvä, että sitä voidaan kierrättää lähes loputtomasti uudestaan, Anttila toteaa.

Kirkkonummen tehtaalla voidaan valmistaa asiakkaille myös esimerkiksi erikoismittaisia levyjä. Kotimainen tuotanto onkin tärkeä osa toimintaa ja kilpailuetu.

– Voimme palvella paremmin, kun olemme lähellä asiakasta. Lisäksi Saint-Gobainilla on kattava tuoteneuvonta, josta saa apua rakentamisen jokaisessa vaiheessa, Anttila summaa.

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus