Gradia Jämsän metsäalan perustutkinto antaa hyvät lähtökohdat työuralle


Metsäalan positiiviset tulevaisuudennäkymät tuovat mukanaan tarpeen monenlaisille osaajille. Gradia Jämsä panostaa oppimiseen muun muassa ajanmukaisilla laitteilla, monikanavaisella opetuksella ja luomalla motivoivaa ilmapiiriä.

Toista vuotta metsäalaa opiskelevat Ilari Ahonen ja Elmeri Laitinen kokevat, että opinnoissa on riittävän käytännönläheinen ote.

– Parasta on se, että on päässyt paljon metsään, tekemään oikeita töitä. Siitä on hyötyä esimerkiksi nyt, kun olen lähdössä tekemään työssäoppimisjaksoa Metsäkuutio Oy:lle, Ahonen kuvailee.

Metsäala on ollut molemmilla mielessä jo lapsesta asti ja toiveena on pysyä alalla pitkään.

– Uskon, että ala kehittyy ja töitä riittää, Laitinen toteaa.

Gradialla on panostettu uusimpiin koneisiin ja laitteisiin sekä monipuoliseen opetukseen. Opetushenkilöstö on pitkälle koulutettua ja pyrkii luomaan hyvää, rentoa ilmapiiriä. Se saakin molemmilta opiskelijoilta kiitosta.

– Luokanvalvojan kanssa ei ikinä tarvitse miettiä, että voiko kysyä tai vaihtaa ihan vaan kuulumiset, Ahonen mainitsee.

Sekä Gradian opettajat, että opiskelijat näkevät, että koulutus sopii oma-aloitteiselle ja itsenäiseen päätöksentekoon kykenevälle. Opettaja Riitta Kosonen muistuttelee kuitenkin, että työ ei ole pelkkää yksin metsässä puurtamista.

– Tämä on monisäikeinen ala, joka vaatii myös tiimityötaitoja ja ymmärrystä eri osapuolten, kuten vaikkapa metsänomistajan näkökulmista.

Perustutkinnon kautta voi kehittää osaamistaan yhä pidemmälle. Alalle tarvitaan kielitaitoisia ja ulospäin suuntautuvia opiskelijoita esimerkiksi kouluttamaan ulkomaille.

– Tarvitsemme ehdottomasti myös opiskelijoita, jotka haluavat kehittää itseään eteenpäin, summaa opettaja Markus Seppänen.

Gradia Jämsän metsäalalla on mahdollista opiskella seuraavat tutkinnot:

  • Metsäalan perustutkinto, jonka osaamisalat ovat metsätalouden osaamisala, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala ja metsäkoneasennuksen osaamisala.
  • Ammattitutkintona ovat: Metsäkoneasentaja (AT) ja Metsäkoneenkuljettaja (AT)
  • Erikoisammattitutkintona on tarjolla: Metsäalan erikoisammattitutkinto, puunkorjuun osaamisala

gradia.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi