Glastonilla rakennetaan maailman parasta juttua


Kuva: Software Engineer Janne Salminen, kokoonpanoasentaja Marianne Peltonen ja Heat Treatment -liiketoiminta-alueen johtaja Miika Äppelqvist. 

Lasinjalostusteknologiayhtiö, markkinajohtaja Glaston tekee työtä energiatehokkaamman ja turvallisemman maailman puolesta. 

Glaston valmistaa lasinjalostuskoneita sekä toimittaa niihin liittyviä huolto- ja päivityspalveluita. Tampereen yksikössä keskitytään lämpökäsittelyyn. Käytännössä tämä tarkoittaa laitteita, jotka karkaisevat, laminoivat tai taivuttavat lasin lämpökäsittelyyn eli tekevät turvalasia. 

“Nyt vietetään YK:n julistamaa lasin vuotta, mikä on hieno tunnustus alalle. Lasi on elämälle merkittävää: se tuo päivänvalon sisään, on kestävää ja mahdollista energiatehokkaan rakentamisen”, pohtii Miika Äppelqvist, Glastonin Heat Treatment -liiketoiminta-alueen ja Tampereen yksikön johtaja. 

Glastonin toimistotilat ovat uudenkarheat, henkilöstön hyvinvointi on strateginen päätös ja työsuhde-edut kärkikastia. Suomessa työskentelee 200 henkeä – työurat ovat pitkiä. 

“Tavoitteenamme on olla maailman paras, se on erittäin innostavaa. Työuraa voi suunnitella eteenpäin, työnkuvat ovat joustavat ja aina jollain tasolla kansainväliset”, 15 vuotta yrityksessä viihtynyt Äppelqvist listaa motivaatiotekijöitä 

Glastonilla on softapuolen lisäksi kädentaitoja vaativaa työtä tarjolla myös tulevaisuudessa.

Softapuoli laajenee 

Markkinamurroksen ansiosta Glastonilla kaivataan osaajia automaatioon, ja tarve tulee olemaan esimerkiksi käyttöliittymäkehittäjille, devopseille sekä C Sharp -osaajille. Product owner Janne Salminen valmistui Tampereen yliopistosta automaatiotekniikan diplomi-insinööriksi kolme vuotta sitten. Hän aloitti Glastonilla kesätöissä, oli opintojen ohessa tuntisopimuksella ja valmistumisen jälkeen vakinaistui. Nyt hän vetää tiimiä. 

“Olen päässyt kiinni koko softa-arkkitehtuuriin ja työ on kehittynyt kiinnostuksen mukaan. Meillä monipuolisuutta ja senioriteettiä löytyy devaushommissa, mutta myös managerirooleissa.” 

Ilmapiiri on rento, mutta samalla työ- ja asiaorientoitunut. Hyvä tiimi ja työkaverit olivat iso syy, miksi Salminen halusi vakinaiseksi: “Ympärillä on älyttömän osaavaa porukkaa ja jatkuvasti oppii uutta.” 

Glastonilla työskennellään modernin tuotekehityksen parissa, koko ajan mennään eteenpäin. Jos kansainvälinen työskentely kiinnostaa, on mahdollista lähteä työnkiertoon esimerkiksi Saksaan tai Sveitsiin. 

Kädentaitoja tarvitaan tulevaisuudessakin 

Glastonilta löytyy työtehtäviä edelleen myös kokoonpanossa, huollossa ja asennusvalvonnassa. Palvelualalta vaihtanut Marianne Peltonen on aina haaveillut koneasentajuudesta ja teknologiateollisuudessa työskentelystä. Muutama vuosi sitten hän haki ja pääsi suorittamaan Tredu ammattiopistoon kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa. Viime kesän harjoittelusta hän jäi Glastonille töihin ja loppuvuodesta paikka vakinaistettiin. Osaamisen laajentamisesta ja tulevaisuudestakin on ollut jo keskustelua. 

“Ilmapiiri on lämmin, työkaverit mukavia ja helpostilähestyttäviä. Arvostan työpaikassa sitä, että toimitaan yhdessä ja pidetään kaverista huoli.” 

Työskentelyolosuhteiltaan kokoonpanohalli on puhdas, tilava ja valoisa paikka. Hänen mukaansa on ollut olennaista, että työhön on koulutettu kädestä pitäen: “Työ on monipuolista, keskittymistä vaativaa ja pikkutarkkaa, puhutaan millin sadasosista.” 

Glastonin avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta glaston.net/careers

Jaa tämä artikkeli


Rekry