Gemilon ohjelmisto mullisti Ibertransin logistiikkarutiinit


Kotimainen ohjelmistotalo Gemilo ja lämpösäädeltyihin toimituksiin Suomen ja Portugalin sekä Espanjan välillä erikoistunut kuljetusliike Ibertrans aloittivat yhteistyön neljä vuotta sitten.

”Kommunikaatio kuljettajien kanssa käytiin tekstiviestitse”, kertaa Ibertransin toimitusjohtaja Marita Saarres-Lakso lähtötilannetta.

Ylimääräisistä rutiineista ja näppäilyvirheistä haluttiin eroon ja kuittaukset kuljetuksista ilman lisäkyselyjä. Ohjelmistoa vanhan tilalle etsittiin eri tahoilta. Lopulta kuljetusyritys löysi Gemilo EIM -moniohjelmiston. Se toimi mobiilisti ja oli muutettavissa tilaajan toimintamalliin sopivaksi.

”Ohjelmistoa tulisi olla mukana kehittämässä bisneksestä vastaava ylin taho – ei välttämättä tekninen porras.”

”Ohjelmiston pitää taipua käyttäjälleen, ei toisin päin”, Gemilon toimitusjohtaja Katri Lietsala painottaa. Hän suosittelee, että ohjelmistoja kehitettäisiin useammin ylimmän johdon tai omistajien kanssa, joilla on kokonaisvaltainen näkemys omasta bisneksestä.

Aluksi Ibertransin ohjelmistoon lisättiin perustoiminnot, minkä jälkeen sitä on hienosäädetty ja toimintoja laajennettu. ”Nyt kaikilla osapuolilla on tarvittavat dokumentit, raportit ja reaaliaikainen tieto kuljetusten tilanteesta. Laskutuskin onnistuu samaa kautta”, Saarres-Lakso iloitsee ja mainitsee myös kuskien olleen tyytyväisiä.

www.gemilo.com/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka