Sähköauton latauspisteen rakentaminen onnistuu helpoimmillaan suoraan lämmitystolppaan


Vastaavat tavoitemäärät vuodelle 2020 on 20 000 sähköautoa (sis. ladattavat hybridit ja täyssähköautot) ja 2 000 latauspistettä. Kesäkuun lopussa 2018 sähköautoja oli Suomessa 11 384 kappaletta, missä kasvua edellisvuoteen oli 134 %.*

”Esimerkiksi pk-seudulla asuvilla valtaosa matkoista on sellaisia, että ladattavilla hybrideilläkin pääsee perille pelkällä sähköllä, kunhan latauspisteitä on riittävästi tarjolla”, toimitusjohtaja Patrick Karlsson Garo Finlandilta muistuttaa.

Ruotsalaislähtöinen Garo on kehittänyt ratkaisuja erilaisiin lataustarpeisiin. Ensimmäisenä askeleena on lämmitystolppaan asennettava latauspistokkeet sisältävä elementti, joka riittää hybridiautojen tarpeisiin. ”Se toimii useimmissa kohteissa ilman muutoksia sähköverkkoon”, Karlsson valottaa.

Ratkaisuja löytyy myös täyssähköautojen vaatimalle teholle ja nopeudelle. “Latausmahdollisuuksien selvittäminen on hyvä aloittaa kartoituksella: ladataanko hybridi- vai täyssähköautoja, tarvitaanko nopea lataus vai ladataanko autoja enemmän yön yli ja millainen on kohteen sähkönsyöttö. Sen avulla löydetään jokaiseen kohteeseen toimivin ratkaisu”, Karlsson summaa.

*Tilastot: Teknologiateollisuus, liikenteen tilannekatsaus Q2/2018

www.garo.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli