Lievitä kipua lääkkeettömästi


Kipu Käypä hoito -suositus korostaa, että kipua kannattaa hoitaa ensisijaisesti lääkkeettömillä vaihtoehdoilla. Särkylääkkeet ärsyttävät mahan limakalvoja heikentävät munuaisten toimintaa sekä voivat aiheuttaa myös muita vakavia riskejä. Verenohennushoidon kanssa ne ovat myös ongelmallinen yhdistelmä. Lääkkeetöntä, mentolia sisältävää Ice Power -geeliä voi käyttää verenohennuslääkkeen ohella ilman verenvuotoriskiä.

”Ice Power -geelistä saa helpotusta esimerkiksi nivelrikon kiputiloihin.” Ensisijaisesti Ice Power on tarkoitettu tuki- ja liikuntaelinperäisten kipujen lievitykseen. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat erilaiset lihas- ja nivelkivut, kuten niska-hartiaseudun kivut, selkäkivut sekä lihasjännitys.

”Mielenkiintoisimpia ovat uudet havainnot, joiden mukaan säännöllinen käyttö lievittää myös joitakin hermokipuja”, Kokki kertoo.

MITEN MENTOLI TOIMII?

Kun ihon lämpötila laskee 5–7 astetta tavanomaisesta 32 asteesta, TRPM8-reseptori aktivoituu. Iholla tämän aistii miellyttävänä viileyden tunteena. Vartin kuluttua verenkierto vilkastuu, ja kipeä tai jumissa oleva lihas saa paremmin happea, ravinteita sekä kasvutekijöitä. Vammaan liittyvät aineenvaihduntatuotteet huuhtoutuvat pois. Lihakset rentoutuvat, lihasjumi ja kipu helpottuvat.

Lue lisää: www.shop.fysioline.fi/collections/icepower-kylmahoitotuotteet

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Terveys