FRISBEEGOLFIA KAIKILLE


 Frisbeegolf on valloittanut koko Suomen. Kiekot liitävät ja ketjut kilisevät nyt kotipihoilla, koulutunneilla, seurojen harjoituksissa, kilparadoilla ja Youtube-videoilla. Onko sinulla jo omat kiekot repussa? 

Frisbeegolf on koko kansan liikuttaja – rento harrastus, jossa yhdistyy ulkonaliikkumisen ilo mielenkiintoiseen peliin. Frisbeegolfia voit pelata yksin tai ryhmässä, tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia kiekon liidosta. 

Frisbeegolfia on kokeillut jo arviolta miljoona suomalaista ja kymmenet tuhannet ovat saaneet lajista rakkaan harrastuksen – myös monet, jotka eivät muuten harrasta liikuntaa. Eikä ihme, koska tutustuminen on helppoa. 

Tarvitset vain kiekon tai pari ja voit lähteä lähiradalle kokeilemaan. Ratoja on liki jokaisessa Suomen kunnassa ja näistä valtaosa on ilmaisia liikuntapaikkoja. Jos olet ensimmäistä kertaa radalla, tässä Suomen frisbeegolfliiton tärpit: 

 Viisi vinkkiä aloittelijalle 

 1. Valitse sopivat ulkoilukengät. 18-väyläisen radalla tulee useampi kilometri kävelyä. Muista alkulämmittely. 
 2. Kysy neuvoa radan muilta pelaajilta – fribaajat ottavat uudet kokeilijat hyvin vastaan. 
 3. Ota huomioon muut alueen käyttäjät. Heitä vasta kun olet varma, ettet osu muihin liikkujiin. 
 4. Kirjoita kiekkoon yhteystietosi, niin saat sen paremmin takaisin, jos käy ikävästi ja kiekko hukkuu. Ja muista palauttaa löytämäsi löytökiekot. 
 5. Pyydä kaveri mukaan nauttimaan liikunnasta! 

Frisbeegolf sopii esimerkiksi työhyvinvointipäivään yhteisöille, höntsälajiksi aikuisille ja liikuntaharrastukseksi junnuille. Varsinkin lasten ja nuorten parissa frisbeegolfin suosio on suorastaan räjähtänyt vuodesta 2020. Koululaiskyselyssä yläkoululaiset nostavat frisbeegolfin jopa ykköslajiksi ja toiveharrastukseksi. 

Opastusta, tyhypäiviä, junnutreenejä ja muuta toimintaa kaikenikäisille saat paikalliselta Suomen frisbeegolfliiton jäsenseurasta: https://frisbeegolfliitto.fi/jasenseurat/

FRISBEEGOLF Suomessa lukuina: 

 • 200 seuraa 
 • 1000 rataa 
 • 5000 lisenssikilpailijaa 
 • 100 000 aktiiviharrastajaa 
 • 1 000 000 kokeillut lajia 
 • 5 000 000 kierrosta vuodessa
Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa Matkailu Terveys Vapaa-aika