Framery tarjoaa tulevaisuuden töitä


Framery on kansainvälisillä markkinoilla toimiva kasvava yritys, jossa urakehitys voi olla huimaa. Huomisen työtehtävistä ei tänään vielä edes tiedetä. 

Äänieristettyjä työtiloja valmistava Framery on kasvanut startup-yrityksestä merkittäväksi valmistavan teollisuuden toimijaksi. Se on ponnistanut kymmenessä vuodessa kansainväliseksi menestystarinaksi ja on yksi Euroopan nopeimmin kasvavia yrityksiä. Tänä vuonna Framery rekrytoi 150 uutta työntekijää. 

Framery on ottanut askeleen kohti teknologiayritystä Framery One -tuotteensa myötä, ja ensi vuoden alussa uusi yksikkö aloittaa digitaalisten ja älykkäiden palveluiden kehittämisen puhelinkoppeihin ja hiljaisiin työtiloihin. Se on jotain, mitä kukaan ei ole toimialalla aiemmin tehnyt. 

Merkityksellistä työtä 

Kun Samuli Kostamo haki pari vuotta sitten mekaniikkasuunnittelijan paikkaa, hän kertoi tähtäimessään olevan laajempi vastuu. 

”Olen ollut nyt vuoden pääsuunnittelijana Framerylla. Sain vastuuta, kun osoitin pystyväni sitä kantamaan.” 

”Me suunnittelemme kaiken itse täällä Patamäenkadulla. Työ ei ole pelkkää kuvien piirtämistä, vaan aitoa innovointia. Jos jokin on mahdollista, se on sitä myös meille. Työmme on merkityksellistä”, Samuli sanoo. 

Hän on yrityksen uusimman tuotteen, maailman ensimmäisen älykkään äänieristetyn työtilan, Framery Onen pääinsinööri. Tuote edustaa toimialalla valtavaa harppausta eteenpäin ja sen sijaan, että olisi puhelinkoppi, se on yhden hengen työtila. 

Framerylla ei ole perinteisiä urapolkuja, vaan tehtävät muodostuvat ihmisten ympärille. 

”Meillä voi edetä ihan mihin vain. Itsekään en tiedä, onko tulevaisuuden rooliani yrityksessä vielä edes olemassa”, Samuli innostuu. 

Poikkeuksellinen kulttuuri 

Frameryn tuotannossa työskentelevä Tiia Leppänen pitää työpaikkaansa poikkeuksellisena. Yrityksessä pyritään koko ajan parantamaan toimintoja, ja jokainen voi ehdotuksillaan päästä vaikuttamaan muun muassa työhyvinvointia lisääviin yksityiskohtiin. 

Framerylla ei ole perinteistä hierarkiaa, ja on helppoa mennä juttelemaan kenen kanssa tahansa. 

”Ensin ajattelin, että ei tällaista olekaan. Sosiaalisena ihmisenä en voisi enempää toivoa. Työ sopii silti myös hiljaiselle. Tuotantolinjalla töitä tehdessä voi rauhassa kuunnella vaikka äänikirjoja.” 

”Ainoa este Framerylla viihtymiselle voisi olla muutoksen pelko. Liiketoimintaa kehitetään rohkeasti, ja tehtaan toimintojen sijoittelu elää sen mukaan koko ajan.” 

Tiia uskoo Frameryn ainutlaatuisuuden syntyvän luottamuksesta työntekijöihin. Perinteisiä aikatauluja ja kellotusta ei silloin tarvita, jotta työt tulevat tehtyä. 

Joustavaa arkea 

Frameryn tuotteiden tavoite on lisätä onnellisuutta työpaikoilla, ja siihen pyritään myös yrityksen arjessa. Johanna Suomalaisen tiimi on vastuussa IT-toiminnoista. 

”Haluan pitää tiimiläisistäni huolta ja yrittää ymmärtää, miten voin tukea heidän kasvuaan”, hän kuvailee. 

Framerylla ajatellaan, että ihmisellä kuuluu jaksaakseen olla muutakin kuin työ. Johanna kertoo ehtivänsä hyvin hakea lapsensa hoidosta ja vetää pari kertaa viikossa jumppaa. Plussaa ovat myös mahdollisuus harrastaa liikuntaa tunnin viikossa työaikana sekä työpaikalta löytyvät kuntosali ja uima-allas. 

Tutustu tarkemmin: www.frameryacoustics.com

Jaa tämä artikkeli


Rekry