Framery poistaa onnellisuuden esteitä työpaikoilla


”Mene nyt jonnekin muualle puhumaan. Ei täällä kukaan pysty keskittymään.” ”No, tehkää minulle puhelinkoppi.” Tästä sananvaihdosta sai alkunsa yksi viime vuosien menestyksekkäimmistä kasvutarinoista.

Opiskelujen ohessa it-firmassa työskentelevät teekkarit Samu Hällfors ja Vesa-Matti Marjamäki ottivat haasteen vastaan ja päättivät rakentaa esimiehelleen äänieristetyn tilan.

”Googlaamalla ei löytynyt tuotteita, joista saattoi ottaa mallia. Tajusimme, että tässä voisi olla yritysidea, koska sama ongelma on varmasti muillakin. Lähdimme heti tekemään isoa yritystä, vaikkei meillä ollut osaamista eikä rahaa mutta sitä enemmän kunnianhimoa. Tiesimme olevamme jonkun ison asian jäljillä”, muistelee tamperelaisen Framery Oy:n toimitusjohtaja Hällfors.

Vähän yli parikymppiset kaverukset irtisanoutuivat ja perustivat oman yrityksen syksyllä 2010. Alkutaival oli kuoppainen rahoituksen ja asiakkaiden kiinnostuksen suhteen. ”Esimerkiksi Tukholman huonekalumessuilla 2013 kukaan ei ymmärtänyt tuotteitamme, ja kävijöitä ständillä oli vain muutama. Muutaman vuoden kuluttua messuilla ei mistään muusta puhuttukaan kuin kopeista.”

Sittemmin Framery on muokannut tuotteensa uusiksi ja laajentanut tarjontaansa 2–6 hengen työtiloihin. Yhtiö on nyt globaalisti alan isoin toimittaja ja teknisesti muita edellä. ”Äänieristyksen, akustiikan ja ilmanvaihdon yhdistäminen on paljon hankalampaa kuin miltä tila ulospäin näyttää”, Hällfors kertoo.

Samu Hällfors, Frameryn toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja. Samu on luotsannut Framerystä yhden Euroopan nopeimmin kasvavan yrityksen.

Onnellinen ihminen antaa töissä parhaansa

Vähitellen yritys ymmärsi, ettei asiakkaiden ongelma ollut melu vaan turhautuminen siihen, ettei töissä voi keskittyä, puhua puhelimessa tai keskustella kollegan kanssa rauhassa.

”Turhautunut ihminen ei pysty antamaan kaikkeaan töissä ja on siksi onneton. Organisaatio on paljon tehokkaampi ja tekee parempaa tulosta, kun työntekijät ovat onnellisia. Yritämme tuotteillamme edes vähän mahdollistaa, että jokainen pystyy saavuttamaan parhaansa työssään”, Hällfors jatkaa. ”Onnellisuus liitetään yleensä vapaa-aikaan ja työtyytyväisyys ja -hyvinvointi työpaikkaan. Onnellisuus kuitenkin liittyy myös työhön.”

“Vähitellen Framery ymmärsi, ettei asiakkaiden ongelma ollut melu vaan turhautuminen siihen, ettei töissä voi keskittyä.”

Asiakkaina huippuyrityksiä maailmalta

Framery on toimittanut jo yli 25 000 koppia 72 maahan. Lukuisat isot kansainväliset yritykset, kuten Microsoft, Deloitte, McDonalds, Siemens, General Electrics ja Puma, ovat ymmärtäneet työntekijöiden hyvinvoinnin ja onnellisuuden merkityksen liiketoiminnassaan. Menestys on onnellisuuden seurausta eikä päinvastoin.

Tänä vuonna yhtiön liikevaihto yltää lähes sataan miljoonaan euroon. Hieno kasvu on kerännyt tunnustusta; esimerkiksi Financial Times listasi Frameryn Pohjoismaiden nopeimmin kasvavaksi yritykseksi. ”Aiomme kasvaa jatkossa yhtä nopeasti kuin nyt. Markkina kasvaa globaalisti, ja olemme vasta raapaisseet siitä pintaa”, Hällfors toteaa.

www.frameryacoustics.com/fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä