Framery ottaa onnellisuuden vakavasti


”Onnellisuus lähtee työntekijöiden hyvinvoinnista. Onnelliset ihmiset pystyvät ylittämään itsensä ja tekemään parhaansa”, Katri Paavilainen ja Juho Pukkila toteavat yhteen ääneen.

Äänieristettyjä työtiloja valmistavan Frameryn missio on ainutlaatuinen: mahdollistaa onnellisuus työssä.

Työyhteisön hyvän hengen ja tekemisen meiningin aistii nopeasti Frameryn tiloissa. Paikka kuhisee talon omaa väkeä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita työn touhussa.

Framery on kiilannut vauhdilla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon ja pitää Pohjoismaissa listan ykkössijaa. Sen menestystuotteita eli äänieristettyjä työtiloja löytyy jo 72 maasta ja kymmenien maailman johtavien yritysten toimistoista, kuten Microsoftilta, Pumalta ja Teslalta. Frameryn tuotteet ratkaisevat asiakkaiden melu- ja yksityisyysongelmia – ja lisäävät sitä kautta onnellisuutta.

Valmistaja on omassa toiminnassaan vienyt onnellisuutta vielä piirun verran pidemmälle ja perustaa sen varaan koko työkulttuurinsa.

Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors painottaa kontrollin sijaan kontekstia, jonka avulla työntekijät voivat ylittää itsensä omassa työssään joka päivä.

”Onnellisuus lähtee aina ihmisestä itsestään, mutta meidän missio on auttaa ja tukea siinä sekä poistaa esteitä itsensä toteuttamisen tieltä. Mahdollistamme ja maksimoimme merkityksellisyyden työntekijöiden töissä, jolloin he tekevät työnsä paremmin ja laadukkaammin, mikä lisää heidän tyytyväisyyttään ja sitoutumistaan yritykseen. Tämä taas kasvattaa asiakastyytyväisyyttä ja liiketoimintaa. Tutkimusten mukaan organisaatiot, joissa on onnellisia ihmisiä, tekevät parempaa tulosta”, selvittää Hällfors.

Frameryn liikevaihto ylitti viime vuonna sata miljoonaa euroa, mistä kiitokseksi koko porukka lennätettiin Ruotsin Åreen laskettelemaan pitkäksi viikonlopuksi. Hällfors arvioi haastatteluhetken henkilöstömääräksi noin 350 henkilöä Tampereella ja maailmalla. Luku muuttuu jatkuvasti, kun uusia kollegoja taputetaan tervetulleiksi yhteisessä kahvitilaisuudessa keskiviikkoisin.

”Kilpailukyky tulee ihmisistä, joten meitä kiinnostavat huippuihmiset. Emme etsi mitään yhtä tiettyä tyyppiä, vaan porukkamme on hyvin heterogeeninen taustoiltaan, koulutukseltaan ja persooniltaan. Meitä yhdistää me-asenne minä-asenteen sijaan”, Hällfors tiivistää ja nimeää firman parhaaksi henkilöstöeduksi mahtavat kollegat.

”Olen onnellinen, että päädyin Frameryyn töihin, vaikka vaihtoehtona oli lähteä maailmanympärysmatkalle. Täällä olen päässyt pallon ympäri jo monta kertaa, sillä yrityksen kansainvälistymisvauhti on kova.” Juho Pukkila, US Operations Manager

Onnellisuus rakentuu hyvässä työympäristössä

Frameryssä on tietenkin käytössä omia äänieristettyjä työtiloja, mutta onnellisuutta varmistetaan myös muilla tavoilla. Hällfors ottaa esiin esimerkiksi avoimuuden ja matalan hierarkian: talossa ei ole tarpeetonta keskijohtoa eikä piilotettuja salaisia prosesseja. Kaikki tiedot löytyvät Frameryn sisäisiltä Wiki-sivuilta.

”Yksi suurimmista syistä työntekijöiden turhautumiseen ja tyytymättömyyteen on epäreilu päätöksenteko: päätökset tehdään johtotasolla ja työntekijöiden on mukauduttava niihin. Halusimme luoda konkreettisen välineen, joka tekee päätöksenteosta entistä parempaa ja läpinäkyvämpää, joten kehitimme oman Decision App -päätöksentekosovelluksen”, Hällfors kertoo.

Frameryllä uskotaan, että avoin päätöksenteko, matala hierarkia ja poikkeuksellisen tiivis lähiesimiestyö lisäävät työntekijöiden osallisuutta ja oman työn merkityksellisyyttä. Hällfors painottaa kontrollin sijaan kontekstia, jonka avulla työntekijät voivat ylittää itsensä omassa työssään joka päivä.

Framerystä löytyy myös maailman ensimmäinen onnellisuusvakuutus. Jos katsoo, että jokin asia töissä vähentää huomattavasti hänen yleistä onnellisuuttaan, asian korjaamiseksi tehdään kaikki mahdollinen seuraavien kuukausien aikana. Jos siinä ei onnistuta, kyseinen henkilö saa 5 000 euroa. Vakuutusrahoja ei ole tarvinnut maksaa vielä kertaakaan.

”Perheellisenä arvostan joustavia työaikoja ja mutkatonta kanssakäymistä esimiesten kanssa. Meillä on panostettu ihmisten johtamiseen, ja vastuita annetaan, jos niitä haluaa ottaa. Täällä odotetaan, että hommat tulevat tehdyiksi, mutta oman alansa asiantuntijana jokainen voi aika lailla itse päättää, miten työnsä tekee.” Katri Paavilainen, Project Manager, R&D

www.frameryacoustics.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä