Rohkeasti oma itsensä


Artisti F:lle eli Fanni Sjöholmille yhteistyö Four Reasons -hiustuotebrändin kanssa oli helppo valinta, sillä arvomaailma kohtasi heti ensimmäisessä puhelussa. Molemmat haluavat korostaa rohkeutta olla oma itsensä.


Artisti F:lle eli Fanni Sjöholmille yhteistyö Four Reasons -hiustuotebrändin kanssa oli helppo valinta, sillä arvomaailma kohtasi heti ensimmäisessä puhelussa. Molemmat haluavat korostaa rohkeutta olla oma itsensä.

Yksi tärkeimmistä tavoitteistani F-artistiprojektissa on julkisen naiskuvan reunojen työntäminen ulospäin”, Sjöholm sanoo.

Four Reasons Duster muotoilupuuteri antaa himmeää tuuheutta, kontrollia ja rakennetta.

Vielä vuosi sitten Sjöholmin hiukset olivat pitkät, mutta tavalliseen suomalaiseen tapaan ohuet. Hiukset eivät koskaan olleet juuri sellaiset kuin Sjöholm olisi halunnut.

”Kun ajoin hiukset pois, tuli tunne, että tältä minun kuuluu näyttää. Tästä on tullut iso osa identiteettiäni. Tunnen itseni nyt enemmän naiseksi kuin ikinä.”

Aivan lyhyt tukka on kuitenkin herättänyt yllättävän paljon kommentointia ja ennakkoluuloja. Vielä vuonna 2018 moni olettaa automaattisesti, että lyhyet hiukset naisella kertoisivat jotain esimerkiksi seksuaalisesta suuntautumisesta tai sairastumisesta.

”Etenkin julkinen naiskuva on vielä todella kapea. Kun olet jotain muuta, saat kyllä kuulla siitä. Yksi esimerkki on keikan jälkeen kuulemani kommentti, että henkilö ei pystynyt fiilistelemään artistia, koska ei halua panna tätä. Ulkonäön perusteella tehdään naisen työ tyhjäksi”, Sjöholm lataa.

Sjöholm toivoo, että olemalla rohkeasti oma itsensä, hän voi tarjota pienille tytöille toisenlaisen esimerkin. Sjöholm itse on ollut aina oman tiensä kulkija ja tehnyt sitä, mitä on halunnut. Kotoa saadut vahvan naisen mallit, ystävien tuki ja se, ettei kukaan ole koskaan kyseenalaistanut hänen valintojaan, ovat antaneet rohkeutta.

”Itseä ei tarvitse ahtaa mihinkään laatikkoon. Lyhyt tukka on siinä mielessäkin kiva, että siihen voi kokeilla kaikkea hauskaa. Nytkin halusin jotain vähän erilaista.”

Four Reasons -brändin tuotteet ovat Fanni Sjöhomille jo entuudestaan tuttuja, joten niiden edustaminen tuntui luontevalta. Yhteiset arvot kuitenkin ratkaisivat.

Lavalla Fanni Sjöholm on F, artisti, joka ei pelkää mitään eikä pyytele anteeksi. F yhdistelee rap, elektro ja pop –musiikkia tavalla, jollaista ei Suomessa ole juuri totuttu kuulemaan. F:n seuraava single katastrofin aineet, duetto costeen kanssa, ilmestyy 10.10.

”Kirjoitan aina jokaisen sanan itse. Minulle on tärkeää, että kynä on vain omassa kädessäni”, Sjöholm painottaa.

 

https://www.facebook.com/fvirallinen/
https://www.instagram.com/f_virallinen/?hl=en

 

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hiukset