Homevapaa, kemikaalipäästöiltään hallittu sisäilma – kyllä, kiitos!


Mitäpä, jos kiinteistö suunniteltaisiin perinpohjaisesti tulevan käyttötarkoituksen mukaan? Suunnittelun lisäksi testattaisiin rakennuksen homevapaiden materiaalien kemikaalien yhteensopivuus, kosteus-, lämmönvaihtelu- ja hiilidioksiditasomuutokset huomioiden. Ekologiset moduulit valmistettaisiin tehtaalla ja rakennuksen asentaminen tontilla veisi vain muutaman kuukauden. Kiinteistön luovuttamisen jälkeenkin tutkittaisiin anturein eri puolilla rakennusta käytön aikaista sisäilman laatua. Tulevaisuuden utopiaako?

”Meillä jo arkipäivää”, sanoo Fixcelin vastaava johtaja Jussi Paavoseppä.

Rakennuskemikaalien yhteensopivuus merkittävä tekijä sisäilmalaadussa

Vietämme sisätiloissa 90 % ajastamme. Sisäilmaongelmat ovat tällä hetkellä yksi puhutuimmista aiheista yhteiskunnassamme ja niistä koostuva kansaintaloudellinen painolasti on miljardeja euroja. Fixcelillä on konkreettinen ratkaisu ongelmaan.

”Rakennuskemikaalien yhteensopivuus vaikuttaa sisäilman laatuun yhtä merkittävästi kuin homeettomuus. Silti sisätilojen kemikaalien yhteensopivuutta ei perinteisesti hallita. Olemme kehittäneet tuotteen, jonka sisätilojen kemikaalien yhteensopivuus on kokeellisesti varmennettu. Lisäksi tarkkailemme jatkuvasti rakennuksen käytön aikana sisäilmaston laatua”, Paavoseppä painottaa.

”Rakennuskemikaalien yhteensopivuus vaikuttaa sisäilman laatuun yhtä merkittävästi kuin homeettomuus.”

Laivateollisuudesta kehitetty komponenttien esivalmistus sopii erinomaisesti talonrakennukseen. ”Päämääränämme on edistää terveyttä, hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa. Kehittämämme kierrätettävä FIXCEL®-teräskenno mahdollistaa puhtaan sisäilman rakennuksen toteuttamisen. FIXCEL®- sisäilmarakennus on päästötön ja turvallinen investointi.”

Kierrätettävän teräskennon jäykkä rakenne mahdollistaa suurien tilaelementtien valmistamisen tehdasolosuhteissa ja moduulien siirtämisen rakennuspaikalle ilman rakenteellisen elämisen tai homehtumisen riskiä. ”Rakentaminen sujuu tehokkaasti, vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. FIXCEL® HealthySpace -rakennus on toimiva, muuntojoustava ja laadukas ratkaisu esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja sairaaloiden väistötiloiksi”, Paavoseppä toteaa ja lisää:

”Näytämme suunnan tulevaisuuden rakentamiselle. Käyttötarkoitukseensa tarkoin suunniteltu rakennus, jossa on terveellinen ja turvallinen sisäilma, ja jonka pystyy toimittamaan lyhyessä ajassa on ekologista ja järkevää rakentamista.

Fixcel Group

  • 100 % suomalainen yritys
  • perustettu 2015
  • tehtaat Hämeenlinnassa ja Lempäälässä
  • globaalit patentit modulaarisille teräskennorakenteille
  • omat maalit ja liimat varmistavat rakennuskemikaalien yhteensopivuuden

Fixcelin vastaava johtaja Jussi Paavoseppä.

www.fixcel.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli