Finnfoamin FF-PIR – Lämmöneristyksen turvallinen tehoratkaisu


Homehtumattomat FF-PIR lämmöneristeet edistävät palo- ja kosteusteknistä turvallisuutta sekä energiatehokkuutta. Samalla ratkaisulla säästyy sekä rahaa että merkittävä määrä tilaa rakenteissa.

FF-PIR-eristelevyt soveltuvat monipuolisesti lämmöneristämiseen rakentamisessa. Tehokkailla FF-PIR polyuretaanieristeillä saavutetaan helposti mahdollisimman ohuet ja tiiviit rakenteet. Homehtumaton sekä paloja kosteusteknisesti turvallinen FF-PIR -eristetuoteperhe on tavoittanut viidessä vuodessa laajan tyytyväisen käyttäjäkuntansa.

Yksi näistä on M-Partners Oy. M-Partners Oy on moduulirakentamisen erikoisosaaja, joka on onnistunut ratkaisemaan yhtälön: laadukas, energia- ja kustannustehokas julkinen rakentaminen.

”Kouluja, päiväkoteja, palvelutaloja, toimistoja, oikeastaan valmistamme mihin tahansa tarpeeseen rakennuksia. Ne on suunniteltu pysyvän rakennuksen ehdoilla, mutta ovat siirrettävissä. Elementit rakennetaan alusta loppuun asti, mikä osaltaan estää kosteuden aiheuttamat ongelmat”, alustaa Marko Koivisto M-Partnersilta.

FF PIR puolitti rakenteen paksuuden

”Eristeinä olemme käyttäneet jo pitkään Finnfoamin tuotteita. Nykyään FF PIR-levyt soveltuvat tarkoituksiimme erinomaisesti. Lämmöneristyskyky on parempi kuin millään järkevällä kilpailevalla ratkaisulla, ja rakenteet saadaan ohuemmiksi. Esimerkiksi villaan verrattuna rakennepaksuus on lähes puolet ohuempi”, M-Partnersin ostoista vastaava Koivisto kertoo.

Rakennepaksuuden ja energiatehokkuuden lisäksi FF-PIR saa käyttäjiltä kiitosta keveydestä, käsiteltävyydestä ja kestävyydestä. ”Ne kestävät hyvin käsittelyä, ovat itsessään kevyitä ja materiaalihävikki on lähes olematon. Finnfoamin toimitukset ovat aina olleet luotettavia, ja FF-PIR on hinnaltaankin hyvin kilpailukykyinen”, Koivisto kehuu.

FF-PIR FR:n paloluokka on B-s1, d0 ja se soveltuu näin P1-paloluokan rakennuksiin, joissa on tuuletusraollinen julkisivuratkaisu.

VTT:n sertifikaatti P1-luokan rakennuksissa selkeyttää suunnittelua

FF-PIR -eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi P1-paloluokan rakennuksissa, joiden korkeus on enintään 56 metriä. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR -eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi, ilman riskiä kosteusongelmista.

Keväällä 2018 päivitetyssä FF-PIR eristeiden VTT:n sertifikaatissa on huomioitu uusi ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta.

”Suunnittelijoiden, rakennusvalvonnan ja työmaan välillä tapahtuvan keskustelun selkeyttämiseksi tehty VTT:n palotekninen sertifikaatti kokoaa detailjiikan yksiin kansiin. Näin projekteissa vältetään turha spekulointi, kun testatut ja turvalliset ratkaisut voi aina tarkistaa VTT:n sertifikaatista”, kertoo Finnfoamin kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma.

FF-PIR-eristeiden vaahtoytimen eli eristävän osan paloluokka on D-s1, d0. Palotilanteessa FF-PIR eristeet hiiltyvät eivätkä edistä paloa. FF-PIR eristeet soveltuvat jopa palokatkoksi. Esimerkiksi EI30 katko saadaan toteutettua 200 mm kaistalla FF-PIR eristettä.

”Uusi asetus mahdollistaa myös ullakkorakentamisen FF-PIR eristeillä, mikä on saanut erityistä kiitosta asiakkailtamme. Energiatehokkailla FF-PIR eristeillä rakennepaksuudet ovat järkevät ja heikosti tuulettuvat rakenteet ovat nyt vihdoinkin mahdollista tehdä kosteusteknisesti turvallisesti,” Erävuoma summaa.

FF-PIR -tuotteet valmistetaan Finnfoamin Salon tehtaalla alan uusimmalla tuotantotekniikalla.

Finnfoam onkin ainoa suomalainen polyuretaanieristeiden valmistaja.

”Tuotanto kattaa kaikki muovipohjaiset lämmöneristeet, Finnfoam, FF-EPS ja FF-PIR. Asiakkaillemme tarjoamme kaikkiin kohteisiin parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvan tuotteen, ja toimitamme tarvittaessa kaikkia eristeitä samalla kuljetuksella”, kertoo Finnfoamin myyntijohtaja Teppo Nieminen.

  • Lämmönjohtavuus 0,022 W/mK
  • Soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen, sekä ullakkorakentamiseen
  • FF-PIR eristeen vaahtoytimen paloluokka D-s1, d0
  • Tuuletettuun julkisivuun suunnitellun FF-PIR FR:n pintapaloluokka B-s1, d0
  • Rakenteissa ei tarvita erillistä höyrynsulku- eikä tuulensuojaratkaisua
  • Eristeessä ei voi esiintyä suorituskykyä heikentävää konvektiota
  • Käyttölämpötila on -50° C…+120° C
  • Levypaksuudet 20…240 mm, 10 mm:n välein

 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen Rakentaminen 2021