Finnfoamin FF-PIR -Lämmöneristyksen turvallinen tehoratkaisu


FF-PIR-eristelevyt soveltuvat monipuolisesti lämmöneristämiseen rakentamisessa. Tehokkailla FF-PIR polyuretaanieristeillä saavutetaankin helposti mahdollisimman ohuet ja tiiviit rakenteet. Homehtumaton sekä palo- ja kosteusteknisesti turvallinen Finnfoamin FF-PIR-eristelevyjen tuoteperhe onkin tavoittaneet viidessä vuodessa laajan tyytyväisen käyttäjäkuntansa.

Yksi näistä on M-Partners Oy. M-Partners Oy on moduulirakentamisen erikoisosaaja, joka on onnistunut ratkaisemaan yhtälön: energiatehokas, laadukas ja kustannustehokas julkinen rakentaminen.

”Kouluja, päiväkoteja, palvelutaloja, toimistoja, oikeastaan mihin tahansa tarpeeseen valmistamme rakennuksia. Ne on suunniteltu pysyvän rakennuksen ehdoilla, mutta ovat siirrettävissä. Elementit rakennetaan alusta loppuun sisätiloissa, mikä osaltaan estää kosteuden aiheuttamat ongelmat”, alustaa Marko Koivisto M-Partnersilta.

FF-PIR FR:n paloluokka on B-s1, d0 ja se soveltuu näin P1-paloluokan rakennuksiin, joissa on tuuletusraollinen julkisivuratkaisu.

FF PIR puolitti rakenteen paksuuden

”Eristeinä olemme käyttäneet jo pitkään Finnfoamin tuotteita. Nykyään FF PIR-levyt soveltuvat tarkoituksiimme erinomaisesti. Lämpöarvo on parempi kuin millään järkevällä kilpailevalla ratkaisulla, ja rakenteet saadaan ohuemmiksi. Esimerkiksi villaan verrattuna rakennepaksuus on lähes puolet pienempi”, M-Partnersin ostoista vastaava Koivisto kertoo.

Rakennepaksuuden ja energiatehokkuuden lisäksi FF-PIR saa käyttäjiltä kiitosta keveydestä, käsiteltävyydestä ja kestävyydestä. ”Ne kestävät hyvin käsittelyä, ovat itsessään kevyitä ja materiaalihävikki on lähes olematon. Finnfoamin toimitukset ovat aina olleet luotettavia, ja FF-PIR on hinnaltaankin hyvin kilpailukykyinen”, Koivisto kehuu.

VTT:n sertifikaatti P1-luokan rakennuksissa nopeuttaa suunnittelua

FF-PIR -eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi P1-paloluokan rakennuksissa, joiden korkeus on enintään 56 metriä. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR -eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi, ilman riskiä kosteusongelmista ja riskeistä.

Keväällä päivitetyssä FF-PIR eristeiden VTT:n sertifikaatissa on huomioitu vuoden vaihteessa voimaan tullut uusi ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta.

”Helpottamaan suunnittelua ja keskustelua suunnittelijoiden ja rakennusvalvonnan sekä työmaan välillä tehty VTT:n palotekninen sertifikaatti kasaa oikean detaljiikan eri rakenneratkaisuissa. Näin projekteissa vältetään turha spekulointi, kun testatut ja turvalliset ratkaisut voi aina tarkistaa VTT:n sertifikaatista”, kertoo Finnfoamin kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma.

FF-PIR-eristeiden ytimen eli eristävän osan paloluokka on D-s1, d0. Palotilanteessa FF-PIR eristeet hiiltyvät eivätkä edistä paloa millään tavalla. FF-PIR eristeet soveltuvat jopa palokatkoksi ja esimerkiksi EI30 katko saadaan toteutettua 200mm kaistalla FF-PIR eristettä.

”Uusi asetus mahdollisti myös ullakkorakentamisessa FF-PIR eristeiden käytön, mikä on saanut erityistä kiitosta asiakkailtamme. FF-PIR eristeillä rakennepaksuudet ovat järkevät ja heikosti tuulettuvat rakenteet ovat nyt vihdoinkin mahdollista tehdä kosteusteknisesti turvallisesti,” Erävuoma summaa.

FF-PIR -tuotteet valmistetaan Finnfoamin Salon tehtaalla alan uusimmalla tuotantotekniikalla.

Finnfoam onkin ainoa suomalainen polyuretaanieristeiden valmistaja. ”Tuotanto kattaa kaikki muovipohjaiset lämmöneristeet, Finnfoam, FF-EPS ja FF-PIR. Asiakkaillemme tarjoamme kaikkiin kohteisiin parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvan tuotteen, ja toimitamme tarvittaessa kaikkia eristeitä samalla kuljetuksella”, kertoo Finnfoamin myyntijohtaja Teppo Nieminen.

FF-PIR

  • Lämmönjohtavuus 0,022 W/mK
  • Soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen, sekä ullakkorakentamiseen
  • FF-PIR eristeen ytimen paloluokka D-s1, d0
  • Tuuletettuun julkisivuun suunnitellun FF-PIR FR:n pintapaloluokka B-s1, d0
  • Rakenteissa ei tarvita erillistä höyrynsulku- eikä tuulensuojaratkaisua
  • Eristeessä ei voi esiintyä suorituskykyä heikentävää konvektiota
  • Käyttölämpötila on -50°C…+120°C
  • Levypaksuudet 20…240 mm, 10 mm:n välein

Lue lisää: www.finnfoam.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020