Fiksuimmat osaajat älykkään satama- ja merilogistiikan takana


Awake.AI lanseerasi kesäkuussa älykkään satamaratkaisun, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia  satama- ja merilogistiikan tehostamiseen. Smart Port as a Service on ratkaisu, joka yhdistää logistiikan toimijat ja tekee tiedonvaihdosta sujuvaa ilman, että jokaisen täytyy tehdä mittavia kehitysinvestointeja. Yrityksen tulevaisuudennäkymät ovat innostavat ja sen tiimeihin kaivataan jatkuvasti uusia osaavia jäseniä.

”Smart Port as a Service palvelun taustalla on reaaliaikainen ja koneoppiva tietoalusta logistiikkaan. Se tarjoaa älykkäitä palveluja esimerkiksi tilannetietoon, paikannukseen, laiturointisuunnitteluun ja kommunikointiin. Luotettavat ennusteet ovat universaali palvelun tarjoama etu”, kertoo yrityksen yksi perustajista ja toimitusjohtaja Karno Tenovuo.

Palvelun avulla satamakäyntejä voidaan nopeuttaa kymmeniä prosentteja, vähentäen samalla sekä kuluja että päästöjä. Satamaratkaisu parantaa myös merkittävästi aikataulujen luotettavuutta. 

Yritys tekee yhteistyötä laajan kumppaniverkoston kanssa. Toimintojen tehostamista kehitetään jatkuvasti koneoppimismallien avulla, hyödyntäen avoimia rajapintoja eri logististen tapahtumien tiedon keruuseen. 

”Jokaisen toimijan ei kannata luoda omia rajapintojaan ja koneoppimismallejaan siiloissa. Me voimme tarjota ne alustan kautta luotettavana palveluna, johon kaikki toimijat voivat integroitua”, Tenovuo kuvailee. 

Työn merkitys edellä

Tenovuon mukaan työtä ajaa sen merkityksellisyys ihmiskunnalle ja planeetalle. Merenkulussa monet prosessit ovat manuaalisia ja päästöt liian korkeita. Kehitettävää ja vaikuttamismahdollisuuksia on paljon. Awakella uskotaankin, että yrityksen työntekijänä pääsee tekemään tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. 

Isoiksi houkuttimiksi yrityksestä nostetaan myös mahdollisuudet kehittyä osaamisessaan, hyvä ilmapiiri sekä tiimien autonomisuus.

”Meillä on vahva ihmisfokus, päätöksenteko on itsenäistä ja jokaisen yksilölliset tarpeet huomioidaan. Työviihtyvyys on meillä huipussaan”, toteaa yrityksen Head of People Tiia Kalmi. 

Uusia asiantuntijoita etsitään

Awake.AI kasvaa ja etsii jatkuvasti uusia osaajia liittymään joukkoonsa. Haussa on tällä hetkellä esimerkiksi rohkea ja innovatiivinen UX/UI-designer. Tulevien kuukausien aikana Awakella avautuu uusia mahdollisuuksia Full Stack -kehittäjille sekä tekoälykehitykseen, tuotehallintaan ja kaupallistamiseen liittyen. 

Lisätietoa avoimista positioista löytyy osoitteesta awake.ai sekä Tiia Kalmilta tiia.kalmi@awake.ai, 044 546 7662

www.awake.ai/careers

Jaa tämä artikkeli


Bisnes