FERROMETALIN MENESTYKSEN KULMAKIVINÄ ovat innovatiiviset palveluratkaisut ja vahva tuoteosaaminen


Ammattitaitoinen henkilökunta – menestyksen ydin. 

Teräksestä valmistettujen kiinnitystarvikkeiden toimittajana tunnettu Ferrometal yhdistää vankan asiantuntijuuden sekä halun uudistua ja oppia jatkuvasti. Tuotteiden lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen erilaisia tilaustoimitusketjun hallintaan käytettäviä kiinnostavia palveluratkaisuja. 

Mika Brandt

”Ferrometal tunnetaan kiinnitystarvikkeista, joita ovat esimerkiksi ruuvit, mutterit ja aluslevyt. Toimitamme nykyisin kuitenkin myös paljon muita pientarvikkeita, joita tarvitaan kokoonpanossa, huollossa tai rakentamisessa Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset laiterakentamisessa käytettävät asiakkaiden piirustuksien mukaiset komponentit”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Mika Brandt. 

Ferrometal panostaa tuotteiden lisäksi alaa uudistaviin ja asiakkaalle lisäarvoa tuoviin palveluratkaisuihin. 

“Näitä ovat esimerkiksi rfid-pohjaiset Kanban-tilausjärjestelmät tai nyt uusimpana talvella 2020 lanseerattu CleverBin älylaatikkoratkaisu”, Brandt esittelee. ”Molemmat järjestelmät pyrkivät automatisoimaan tilausprosessia ja tehostamaan asiakasyritysten toimintaa.” 

Ainutlaatuinen, tekoälyä hyödyntävä Cleverbin-älylaatikko tilaa lisää tuotteita itsenäisesti täydennyksen tilauspisteen alituttua. Sen käyttäminen mahdollistaa entistä paremman ennakoinnin ja vähentää aikaa, jota normaalisti kuluu tuotteiden hallinointiin. Vaikka kiinnitystarvikkeiden osuus lopputuotteesta on yleensä vähäinen, ovat tarvikkeet korvaamattomia ja niiden jatkuva saatavuus elintärkeää. “Tämä palvelukonsepti vie teollisuudessa pientarvikkeiden Lean-ajattelun täysin uudelle tasolle. Palvelusta löytyy oma versionsa myös jälleenmyyntiasiakkaille”, Brandt kertoo. 

Jatkuva parantaminen ohjaa toimintaa 

Ferrometalin palveluiden keskiössä on pyrkimys löytää asiakkaille yhä parempia tapoja toimia. 

“Mietimme yhdessä asiakkaan kanssa miten sisälogistiikkaa voisi pientarvikkeiden osalta parantaa jatkuvan kehittämisen periaatteella”, Brandt kuvailee. Palveluihin kuuluvat myös rakennuskiinnikkeiden suunnittelujärjestelmä ja koulutus- ja asiantuntijapalvelut, jotka liittyvät tuotteisiin tai uusien ratkaisujen hyödyntämiseen. 

Kuvassa optinen laadunvalvontalaite.

Yritys pyrkii jatkuvaan oppimiseen myös omassa toiminnassaan. Brandtin mukaan tärkein menestystekijä onkin ihmiset. “Henkilöstömme halu ja kyky tuottaa uusia ratkaisuja asiakkaillemme ovat vahvassa roolissa tulevaisuuden turvaamisessa. Lisäksi menestystämme takaa tietty suuruuden ekonomia, jota voimme hyödyntää paikallisesti. Vahvan konserniyhteistyön ansiosta voimme palvella monikansallisia asiakkaita siellä, missä tarvitaan, paikallisuudestamme huolimatta.” 

Brandt haluaa mainita myös laatutyön. “Tasokkaalla laatutyöllä, läpi koko tilaus-toimitusketjun varmistamme asiakkaidemme tuotantojen häiriöttömän pyörimisen. Näistä asioista yritys myös tunnetaan.” 

“Tekemiemme asiakastutkimuksien perusteella, asiakkaamme kiittävät meitä täsmällisestä toiminnasta, asiantuntemuksesta sekä korkeasta laadusta. Pyrimme kehittämään toimintaamme asiakastarvelähtöisesti ja onnistuessamme asiakkaat kiittävät meitä pitkillä yhteistyösuhteilla.” 

Ferrometal Oy

  • Perustettu 1976 
  • Pääkonttori Nurmijärvellä 
  • Työllistää 106 henkilöä 
  • Toimii Suomessa, Virossa ja Latviassa 
  • Osa Würth Konsernia vuodesta 1989 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Yrityspalvelut