FEON SÄHKÖISTÄÄ TERÄSKAUPAN


Kotimainen perheyhtiö Feon Oy on kehittänyt vahvoja digitaalisia palvelukanavia eli verkkokauppaa, asiakasportaalia sekä sähköistä sanomanvälitystä. Ne luovat perustan kumppanuuksille, tehostavat toimintaa ja helpottavat materiaalivirtojen hallintaa. 

Feon Oy toimittaa rakenneterästen peruslaatuja ja -muotoja, erikoisteräslaatuja sekä innovatiivisia rakennusjärjestelmiä. Yrityksellä on laaja yhteistyö Euroopan suurimpien teräksen valmistajien sekä kotimaisen alihankintaverkoston kanssa. Vuonna 2020 tehtyjen yrityskauppojen myötä yrityksen arvioitu liikevaihto on 150 miljoonaa euroa ja työntekijöitä 220. 

Tehokkuus, varmuus ja selkeys 

“Teräskauppa digitalisoituu ja tekoälyä ja ohjelmistorobotiikkaa otetaan jatkossa entistä enemmän käyttöön”, Feon Oy:n toimitusjohtaja Petri Kalliokoski kertoo. 

Feonin asiakkaista noin puolet toimii rakennusalalla, puolet teknologiateollisuudessa. Feon on itse rakentanut tehokkaan digitaalisen asiakasjärjestelmän, joka integroituu hyvin rajapintoihin ja helpottaa asiakkaiden hankintatointa merkittävästi. 

“Nykyaikaisilla ostokanavilla voimme tuottaa kaupat ja hankintaprosessit tehokkaasti hyvin pitkälti digitaalisina palveluina. Tämä tekniikka on ylivoimaista, kun tarkastellaan esimerkiksi datamassan ja materiaalivirtojen hallintaa, toiminnan reaaliaikaisuutta, toimitusaikaa ja -varmuutta”, Kalliokoski korostaa. 

Feonin verkkokaupassa on sekä yhtiön omat tuotteet että sen yhteistyökumppaneiden tuotteita. Asiakkaiden työ on helppoa ja selkeää, valikoimat ovat laajentuneet ja tarjolla on keskitetysti mahdollisimman paljon erilaisia tuotteita. 

“Nopeat toimitusajat ja tuotteiden saatavuus on tärkeää, samoin luotettavuus ja myyjän jatkuva tavoitettavuus. Asiakas saa täsmälliset toimitukset, varasto voidaan optimoida eli pääomia vapautuu muualle, asiakas voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja toiminta on läpinäkyvää ja luotettavaa”, Kalliokoski sanoo.

Joustavaa asiakaspalvelua

Feonin jotkut asiakkaat toimivat parin päivän toimitusajoilla, ja myös ensi ja seuraavan vuoden tarpeita pyritään suunnittelemaan yhdessä ennakolta. Toisaalta on nopean toiminnan päiväostajia, jotka yleensä ostavat verkosta. 

Digitaaliset järjestelmät helpottavat työtä, kun dataa tulee paljon ja sitä voidaan käsitellä nopeasti. Jos tuotteiden hinnat vaihtelevat, sähköiset järjestelmät pitävät myös asiakasyritysten kilpailukyvyn kunnossa. 

“Osa asiakkaistamme haluaa jo käyttää tulevaisuuden järjestelmiä ja osa haluaa perinteistä palvelua. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme joustavasti. Myös henkilökohtainen myyntityö on edelleen tärkeää, mutta se on muuttumassa varsinaisesta myynnistä asiakkaiden tarpeita kartoittavaksi ja ennakoivaksi.” 

Lisätietoja: www.feon.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes