Ewonan puhtaat, tehokkaat ja kotimaiset ratkaisut rakennusten äänija lämmöneristämiseen sekä akustointiin yleistyvät


Ewona-Acoustica asennettuna Iin kunnassa Oulun kupeessa sijaitsevassa ‘’Iisi’’- monitoimiareenassa. 

Olipa kyseessä koulu-, sairaala- tai koti – eli tila, jossa vietetään paljon aikaa – ovat standardit sisäilman laadulle nousseet suomalaisessa rakentamisessa – ja hyvä niin. Ewonan akustointi- (Acustica) ja lämpöeristeratkaisuissa (Ewonawool) löytyy tarvittavien ääni-, lämpö- ja paloteknisten vaatimusten lisäksi Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus. Ewona-tuotteiden valmistukseen käytettävästä raaka-aineesta jopa 85 % on kierrätysmateriaalia. 

Moneen soveltuvan Ewona-tuoteinnovaation ydin on PET-kuidussa, jonka valmistuksessa hyödynnetään tavallisista kierrätyspulloista saatavia kuituja. Sideaineena tuotteissa käytetään niin sanottua neitseellistä sulavaa kuitua, jonka osuus tuotteesta riippuen on 15–40 % kokonaiskoostumuksesta. 

”Vaikka kuidut valmistetaan muoviperäisestä raaka-aineesta, keskeistä sisäilmaston kannalta ovat Ewona-tuotteiden hengittävyys, pölyämättömyys sekä vapaus mikrobeista ja myös homeesta. Ekologisuuden kannalta huomioitavaa on tuotteiden korkea kierrätettävyysaste ensin raaka-aineen valmistuksessa ja myöhemmin myös rakennusmateriaalina käytön jälkeen’’, toimitusjohtaja Jarmo Palomaa avaa. 

Ewona-ratkaisujen tuoteasiantuntija Jarmo Koiviston mukaan akustiikkatuotteiden kysyntä yleisesti on kasvussa. Kysyntää on osaltaan lisännyt vuoden 2018 alusta voimaan tullut Ympäristöministeriön rakentamismääräyskokoelma, joka velvoittaa ottamaan huomioon akustiikka- ja ääniympäristön jo rakennusten suunnitteluvaiheessa. 

”Ewonan akustiikkalevyissä on hyvä hinta-laatu-suhde, jossa laadulliset kriteerit ovat äänen absorboinnissa sekä turvallisuudessa. Ewonawool-eristeet sopivat ulkoseinissä höyrysulun sisäpuoliseksi eristeeksi koolauksien väliin, väliseinäeristeeksi ja välipohjaeristeeksi .Tämä tukee erittäin hyvin tavoitetta terveellisestä sisäilmasta ja myös asumisesta, eristeen tai akustiikkalevyn laadusta tinkimättä’’, Koivisto valaisee. 

Ewonan akustiikkalevyillä sekä lämpöeristeratkaisuilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho-, ja Astmaliiton allergiatunnusta. Allergiatunnus® kertoo, että käytetyt aineet eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- ja astmareaktoita.

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021