Eva Wahlströmin motivaatio kumpuaa kiitollisuudesta


En hirveästi joudu ajattelemaan motivaation ylläpitämistä omassa harjoittelussani, koska urheilu on elämäntapani. Ei tarvitse punnita, että huvittaako treenata, kun se on osa arjen rytmiä. Sama pätee myös muihin kuntoilijoihin, harjoittelun pitää sopia omaan säännölliseen arkeen”, Eva aloittaa.

Evalle vahva motivaatiotekijä on ollut oma loukkaantuminen. ”Urheilun jättäminen oli kauheaa. Sen kautta on tullut kiitollisuus siitä, että on keho, joka toimii. Lisäksi kuntoiluun kuuluu niin paljon muuta kuin itse suoritus; harjoittelukaverit, yhdessä tekeminen ja itsensä voittaminen.

” Eva muistuttaa, että kehoa pitää huoltaa, koska saman kehon kanssa eletään loppuun saakka. ”Hyvinvointia pidetään liian helposti itsestäänselvyytenä.” Tavoitteellisuus on osa jokaisen ammattiurheilijan treeniä.

Samoilla periaatteilla voi kuitenkin lähestyä kaikkia elämän tavoitteita. ”Olennaista on nähdä se seuraava pieni askel kohti tavoitetta sekä tietysti tehdä kovasti töitä.” Osa tavoitteisiin pääsemistä on myös rohkeus ottaa riskejä ja epäonnistua. ”Epäonnistumiset ovat tienviittoja. Jokaiselle sattuu sekä hyvää että huonoa, se on hyvä tiedostaa jo etukäteen.”

Parasta hyvinvointia Evan mukaan syntyy elämän tasapainosta. ”Pitää olla semitiukka, mutta välillä armollinen. Joskus tarvitsee huilata ja olla välittämättä mistään.”

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Kauneus ja terveys Terveys