EURAN vastaanottotoiminnan uudistuksesta hyötyvät henkilöstö ja potilaat


Sairaanhoitaja Anni Suominen konsultoi Lotta Armfeltia hoitajien ja lääkäreiden yhteisessä tiimihuoneessa. Näin potilas saa yhteyshoitajansa kautta myös lääkärin avun. 

Tuusulan mallista Euran sote-keskuksen tarpeisiin räätälöity vastaanottouudistus on parantanut ennestään hyvää työilmapiiriä. Tammikuusta alkaen potilaat ovat saaneet ajanvarauksen yhteydessä oman yhteyshoitajan. Hoitajien tukena työskentelevän konsultaatiolääkärin avulla potilas saa kaipaamansa hoidon nopeasti ja kerralla ilman erillistä lääkäriajanvarausta. Tiiminä työskentelevät hoitajat ja lääkärit tuntevat potilaansa paremmin, kommunikointi toimii, työarki on sujuvaa, kuormitus kevyempää ja aikataulut pitävät. 

”Uuteen malliin siirtyminen sujui yllättävän helposti, ja olemme saaneet lääkäreiltä ja hoitajilta pelkästään hyvää palautetta. Kukaan ei halua palata vanhaan”, kertoo johtava lääkäri Lotta Armfelt. 

”OVENI ON AINA AUKI JA VERTAISTUKEA TARJOLLA MYÖS KOKENEILLE LÄÄKÄREILLE. RASKAIDEN ASIOIDEN KANSSA EI TARVITSE PAINIA YKSIN.” – Johtava lääkäri Lotta Armfelt

Kehuja kerää myös vuosi sitten uudistettu lääkäreiden perehdytys. Taloon tuleva lääkäri saa kansion, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon. Perehdytyspäivän jälkeen päivittäistä konsultaatioapua on saatavilla niin kauan kuin on tarpeen. Seniorilääkärin kanssa voi keskustella niin potilaiden hoidosta kuin muista askarruttavista asioista, kuten jaksamisesta henkisesti raskaassa työssä. Kiitelty perehdytys on auttanut rekrytoinnissa – ensi kesäksi Euraan on tulossa ennätysmäärä kandeja. 

Hyvinvointia lisäävät myös yksilölliset tarpeet huomioiva työvuorojako, henkilöstön yhteiset kehityspäivät, illanvietot ja taukotilat sekä kollegan kehumiseen tarkoitettu tsemppivihko. Hyvinvoivasta työyhteisöstä ja sosiaalipalvelujen sijainnista saman katon alla hyötyy ennen kaikkea asiakas. 

Jaa tämä artikkeli


Terveys Työelämä