Etikettiratkaisujen innovatiivinen painotalo


Auraprint Oy on johtava ja innovatiivinen etiketöintiratkaisuihin erikoistunut painotalo. Alansa edelläkävijänä Auraprint on mukana asiakkaidensa tuotekehitysprojekteissa ja tarjoaa niihin alan uusimmat ratkaisut. 

Aura-sanomalehteä painamaan perustettiin kirjapaino vuonna 1886. Lehti lopetti, ja sen jälkeen yritys tunnettiin lomaketalona. Nykyään Auraprint tunnetaan tarra- ja etikettipainamisen erikoistalona. 

Monipuolisia tuotteita 

”Päätuotteitamme ovat tuotetarrat, blancotarrat, wrap-around etiketit, sleeverit, erilaiset erikoisetiketit ja painetut pakkauskalvot. Töistä suurin osa on etikettipainamista”, Auraprint Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Ylipoti esittelee. 

Turkulainen Auraprint työllistää noin 95 henkilöä, ja liikevaihtoa kertyy noin 17 miljoonaa euroa. Turun lisäksi myyntikonttori löytyy myös Vantaalta. 

Auraprint valmistaa etikettejä muun muassa elintarvike-, alkoholi-, kosmetiikka- ja kemianteollisuudelle. Tekniikka on monipuolista ja materiaalivalikoima laaja. 

”EU:n määräykset edellyttävät yhä enemmän tietoa etiketteihin ja pakkauksiin. Etiketti on kriittinen tuote, jonka pitää olla oikeanlaisena sovittuna aikana sovitussa paikassa. Ilman etikettiä asiakkaamme eivät saa tuotteita markkinoille. Etikettipainolla on tässä työssä vastuu ja samalla myös asiakkaidensa luottamus”, Ylipoti sanoo. 

Monissa elintarvikerasioissa on ekologinen, taustapaperiton Ravenwood-etiketti.

Brändinrakentamisen kumppani 

Auraprintillä on monipuolinen ja nykyaikainen konekalusto, jolla voidaan painaa myös erikoistöitä, kuten pyyhkäisylappuja lääketeollisuudelle tai monikerrosetikettejä. Noin 20 prosenttia etiketeistä painetaan digipainolla.

Teknistä kehitystä ja materiaalikehitystä seurataan tarkalla silmällä. Yritys investoi uuteen tekniikkaan vuosittain noin 10 % liikevaihdosta. Näin asiakkaille voidaan tarjota uusia ratkaisuja ja monipuolisia mahdollisuuksia. 

Yrityksen muita vahvuuksia ovat vahva tekninen osaaminen, tiivis yhteistyö materiaalitoimittajien kanssa sekä ekologiset raaka-aineet, laatu ja turvallisuus. Esimerkiksi elintarviketeollisuuden etiketit tarkistetaan digitaalisilla tarkkuuskameroilla. 

”Toimintamme on vahvasti kumppanuusperusteista ja olemme mukana asiakkaan tuotekehitysprojekteissa. Etiketin pitää olla informatiivinen, mutta se on myös osa pakkausta ja sen muotoilua eli osa brändiä”, Auraprintin myyntijohtaja Juha Kaija korostaa. 

”Asiakkaan kampanjoissa on yleensä tiukka aikataulu. Auraprintin joustavuus, monipuolisuus, asiakaspalvelu ja innovatiivisuus ovat saaneet hyvää palautetta.” 

Auraprintillä on arjen hallintaan ja vedosliikenteeseen kehitetty Me&aura-portaali, joka toimii myös asiakkaiden materiaalipankkina. Asiakas voi käyttää sitä myös tilausten tekoon ja seuraamiseen. 

Auraprint kuuluu alan kansainvälisiin yhteistyöjärjestöihin, joten yritys voi esitellä asiakkailleen alan trendit varhaisessa vaiheessa. Uutuuksia on esimerkiksi ekologinen, taustapaperiton Ravenwood-etiketti, joka yleistyy nopeasti elintarviketeollisuuden pakkauksissa. 

www.auraprint.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi