Etelä-Euroopan tunnelmaa ja historian havinaa Uudessakaupungissa


Rantabulevardin charmi, monipuoliset nähtävyydet ja loistavat veneilijöille suunnatut palvelut tekevät Uudestakaupungista mainion minilomakohteen. 

Uudessakaupungissa pääsee irrottautumaan arjesta ja nautiskelemaan eurooppalaisen rennosta ilmapiiristä. Puinen rantabulevardi tarjoaa viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita terasseineen, perinteinen puutalokeskusta houkuttelee idyllisille kesäkävelyille ja piipahtamaan putiikeissa. 

Rantabulevardilla voi tutustua myös kaupungin merelliseen historiaan. Rantamuureihin ja kivetyksiin on ikuistettu merellisiä lauseita ja laivojen nimiä. 

– Kokonaisuudesta muodostuu kiinnostava ulkoilmamuseo, kertoo matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson. 

Herkuttelua ja aktiviteetteja satamassa 

Vierasvenesatama on vain kiven heiton päässä keskustan palveluista, mutta se tarjoaa houkutuksia myös itsessään. Pakkahuoneen puoti on näyteikkuna paikallisten yritysten tarjontaan ja terassikahvilan lankkupizzat todellinen hittituote. 

– Tietenkin myös Pakkahuoneen munkkikahvit ovat maankuulut, kertoo Laiho-Andersson. 

Satamasta pääsee sähköisellä tuktuk-taksilla kauemmaksikin ydinkeskustasta, tutustumaan esimerkiksi alueen nähtävyyksiin. Näiden parhaimmistoa ovat Taidetalo Pilvilinna taidepolkuineen, Suomen laajin Automuseo, komea Wahlbergin museotalo ja erikoisten keksintöjen Bonk-museo. 

Kymmenet sympaattiset ja kauniit kodit, pihat ja portit avautuvat vierailijoille 4.-5.9. Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtumassa.

Kurkistus 1700-luvulle 

Tänä vuonna vietetään kansainvälisesti merkittävän Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa. Se tuo mukanaan esimerkiksi tapahtumia, näyttelyitä ja opastuksia. Juhlinta huipentuu elokuussa Rauhankuukauteen. 

– Elokuun viimeisenä viikonloppuna, Venetsialaisten yhteydessä, historiaa eletään todeksi. Karoliinit tekevät leirin keskelle kaupunkia ja samalla pääsemme näkemään, miten 1700-luvun alkupuolella elettiin, Laiho-Andersson esittelee. 

Viikonvaihteeseen kuuluu myös toritapahtumia, tykinlaukauksia, juhlallinen Rauhansoutu sekä ilotulitusta. Lopputuloksena on monipuolisesti historiaa ja nykyaikaa yhdistävä kokemus, joka sopii kaiken ikäisille. 

 

Kesän tapahtumat, tietoa kohteista ja ideoita oman loman suunnitteluun löydät osoitteesta visituusikaupunki.fi 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika