Essote räätälöi yleislääkäreitä kiinnostavia työnkuvia


Yleislääkäriksi erikoistuvat Antti Häyrinen ja ylilääkäri Eeva Björkstedt poseeraavat kuvanveistäjä Kari Kärkkäisen Palava sieluteoksen kanssa Juvan hyvinvointikeskuksessa. Teos kuvaa juvalaisen oopperalaulaja Martti Talvelan intohimoista tapaa elää.

Eteläsavolaisille sosiaali- ja
terveyspalvelut tuottava Essote kiinnostaa yleislääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä. Nyt Essote etsii kokeneita yleislääkäreitä.

Eeva Björkstedt on toiminut ylilääkärinä Juvan kunnassa viitostien varrella seitsemän vuotta. Hän arvostaa sitä, että pystyy päättämään omasta kalenteristaan ja tukena on moniammatillinen tiimi sekä joukko erikoistuvia lääkäreitä.

”Työtä helpottaa se, että Essotella on yhteinen tietojärjestelmä, josta löytyvät niin röntgen-, EKG- kuin labratulokset ja tuttuun erikoislääkäriin Mikkelissä saa helposti yhteyden.”

Essote on edelläkävijöitä terveys- ja hoitosuunnitelmien teossa.

”Täällä on käytetty keväästä asti Essoten fraasipohjaa, johon kirjataan hoitotavoitteet ja keinot päästä niihin. Käytäntö säästää pidemmän päälle aikaa.”

Essote pyrkii varaamaan yleislääkäreille aikaa tehdä jatko-opintoja, tutkimustyötä tai kehitysprojekteja. Myös erikoisosaamista voi hyödyntää.

”Meillä on mahdollista hoitaa potilaita ja tehdä monenlaisia toimenpiteitä oman osaamisen rajoissa.”

Juvalla työskentelee tällä hetkellä useita erikoistuvia yleislääkäreitä, kuten Antti Häyrinen avovaimoineen. Hänelle työpaikka on tuttu useilta harjoittelujaksoilta.

”Olen palannut, kun täällä homma toimii ja aina tukea tarvitessaan sitä saa.”

Asunto luonnonkauniista kunnasta löytyy helposti. Lääkäreille on myös valmiina kalustettuja koteja. Häyriset alkoivat kysellä asuntoa kaksi viikkoa ennen muuttoaan.

”Vuoden jälkeen alkaa nähdä jatkuvuutta, kun tutut ihmiset tulevat vastaanotolle. Täällä pääsee kokeilemaan kaikenlaista. Itsekin neuvoin kesällä kandeja, mikä oli kivaa.”

Essoteen kuuluvat Mikkeli, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Hirvensalmi, Puumala ja Pertunmaa. Erikoissairaanhoito on keskitetty Mikkeliin.

Jaa tämä artikkeli


Terveys Työelämä