eSendERP automatisoi tavarankuljetusten ajojärjestelyt


eSend Finland Oy:n toimitusjohtaja Tero Majuri haastaa vanhoja rakenteita ja ’näin on aina tehty’ -mentaliteettia. Yhtiön päätuotteen, mobiilissa ja verkossa toimivan eSend-pikakuljetuspalvelun, rinnalle syntyi maailman ensimmäinen automaattinen toiminnanohjausjärjestelmä kuljetusyrittäjien tarpeisiin.

”Ymmärsimme, missä kuljetusten pullonkaula piilee. Tukku-, verkko- ja kivijalkakaupat haluavat koko ajan nopeampia toimituksia asiakkailleen, mutta kuljetusyritysten ajojärjestelyt ovat aika lailla kivikaudelta. Ihmiskädet ja -mieli eivät enää riitä tekemään niitä tarpeeksi tehokkaasti, vaan tarvitaan automatiikkaa ja reaaliaikaisuutta”, Majuri toteaa.

Yhteistyössä kuljetusyritysten kanssa kehitetty eSendERP on kevyt, täysin automaattinen kuljetustilausten hallinta-, ajonhallinta- ja reititysjärjestelmä, joka sisältää automaattisen myynnin laskutuksen ja kuljettajien työajan seurannan. Lisäksi se kerää ajoista dataa, jota yritys voi hyödyntää liiketoimintansa kehittämisessä. eSendERP sopii kaikenkokoisille kuljetusyrityksille alueelliseen jakeluun, myös takseille.

”Järjestelmän automatiikka osaa ottaa huomioon auton rahtitilan, reitin ja aikataulun.”

Tekoäly tulossa mukaan

Jos tv tai pesukone hajoaa, kuluttaja tilaa verkko- tai kivijalkakaupasta uuden ja haluaa pikaisen toimituksen. Kauppa tekee kuljetustilauksen eSendin tilaussovelluksella tai sähköistä rajapintaa käyttäen. eSendERP hoitaa paikalle auton mahdollisimman nopeasti.

”Lähin auto ei ole aina optimaalisin. Järjestelmän automatiikka osaa ottaa huomioon auton rahtitilan, reitin ja aikataulun. Näitä tietoja on ihmisen lähestulkoon mahdotonta saada selville nopeasti. Tulemme jatkossa hyödyntämään myös tekoälyä”, Majuri selvittää.

Uusi järjestelmä on kaiken lisäksi ekologinen. Kun kuljetuskaluston kapasiteetti hyödynnetään täysimääräisesti, vähenee erillisten kuljetusten tarve, mikä puolestaan pienentää kuljetusten ympäristörasitetta.

www.esend.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka