Eroon ulkoistettujen asiantuntijoiden hankinnan ketjuttamisesta ja hintojen noususta


Susanna Rossi, toimitusjohtaja, People Cloud 

Projekteihin tai muihin toimeksiantoihin ulkoistettujen asiantuntijoiden hankinta on kallista, työlästä ja sekavaa. Hämmentävää on, että toiminta ei ole juurikaan kehittynyt 1950-luvulta, vaikka työn tekeminen ja teettäminen muuttuvat. Suomalainen People Cloud lupaa uudistaa henkilöresurssien välityksen korjaamalla pölyttyneet toimintamallit. 

Tilastokeskuksen tutkimuksen (Yrittäjät Suomessa 2017) mukaan yritysten koot pienenevät ja itsensätyöllistäjien määrä kasvaa. Tämä tarkoittaa, että ulkoistettuja asiantuntijoita välittävien toimittajien kenttä myös pirstaloituu entisestään. Asiantuntijatyövoimaa ostavia suuria organisaatioita eivät kuitenkaan kiinnosta erillissopimukset yksittäisten yritysten tai freelancereiden kanssa. Tarvitaan joku, joka tuo osaajan ja ostajan yhteen helposti ja mahdollisimman lyhyen ketjun kautta. Näin ostajalle ei tule ylimääräisiä kustannuksia ja tekijä saa työstään oikeudenmukaisen korvauksen. 

“People Cloudin keskeinen visio on rakentaa ostajien ja osaajien verkosto ilman ylimääräisiä ketjutuksia. Tästä hyötyvät paitsi asiakasorganisaatiot edullisempien hintojen myötä myös konsultteja välittävät yritykset ja freelancerit, joiden ei tarvitse pelätä menettävänsä asiakkaita hintoja paisuttavien komissioiden takia. People Cloudin toiminnan periatteena on läpinäkyvyys ja reiluus kaikille osapuolille, johon liittyy myös hinnoittelun avoimuus: komissio on aina kymmenen prosenttia”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Susanna Rossi. 

Komissiot tekevät sopivien osaajien etsinnästä ja palkkaamisesta kallista, mutta lisäkustannuksia tuo myös haun työläys. Tekijöiden metsästys hoidetaan edelleen pitkälti puhelimella ja sähköpostilla, joka ei ole tehokasta. Samoin hakuprosessiin liittyvää tietoa on vaikea hallinnoida, kun se tulee useilta eri henkilöitä ja on hajallaan pahimmassa tapauksessa useissa eri järjestelmissä. Tämä on ongelmallista etenkin, kun yrityksessä on paljon ulkoistettuja asiantuntijoita. People Cloudin kehittämä portaali auttaa myös tässä työssä, kun koko hakuprosessi sopimuksiin asti voidaan hoitaa yhdessä paikassa ja yhden toimijan kanssa. 

peoplecloudpro.com

Jaa tämä artikkeli


IT Työelämä