Ergonomiaa ei voi toteuttaa etänä


Olemme jokainen vastuussa omasta työergonomiastamme. Toimistolla pölyttyvät ergonomiatehosteet eivät auta etänä. 

Huonon ergonomian vuoksi ei kannata kärsiä kipua edes poikkeusaikoina. Monet HR-päälliköt ja työfysioterapeutit ovat jo nostaneet äänenpainojaan äkillisesti toteutetun etätyöbuumin vaaroista: työergonomia on monelta unohtunut tai jäänyt toissijaiseksi siirryttäessä etätyöskentelyyn.

”Tämä poikkeustilanne on monilla kestänyt jo yli vuoden ja nyt alkavat rannekanavaoireilut, jännetulehdukset, tenniskyynärpäät, hartiakivut ja niskajumit olla sitä luokkaa, ettei asiaa todellakaan voi enää sivuuttaa”, painottaa Contour Designilta Key Account Manager Joonas Ruuskanen. 

Ergonomiset apuvälineet klikkauksen päässä 

Kipujen vähentäminen ja rasitusvammojen ehkäisy – työtehon lisäämisestä ja kiputilojen aiheuttamien sairauspoissaolojen vähentämisestä puhumattakaan – on kuitenkin helposti ratkaistavissa. 

”Työtauot ja lepoajat pitää muistaa. Kun tehdään töitä, tehdään oikeilla välineillä. Kannettava tietokone ei yksin riitä, oikeanlainen näppäimistö ja hiiri mahdollistavat ergonomisen työasennon”, Ruuskanen muistuttaa. ”Meidän kauttamme voi helposti tilata laitteet testiin.” 

Contour Designilla ollaan reagoitu nopeasti siihen, että toimistotyön uusi normaali tulee olemaan hybridimalli. ”Osa töistä tehdään muualla kuin toimistolla ja sielläkin työpisteillä käy väkeä kiertävästi. Olemme kuitenkin kaikki fyysisiltä ominaisuuksiltamme sekä työtottumuksiltamme erilaisia. Näin ollen henkilökohtaisesta RollerMouse Travel Kit -toimistopakkauksesta on iso apu. Ergonominen hiiri, näppäimistö ja koroke kannettavalle tietokoneelle on helppo sujauttaa kuljetuspussiin, jota voi säilyttää vaikkapa työtilan hyllykössä”, Ruuskanen vinkkaa. 

Investointi, joka maksaa itsensä takaisin päivässä – kokeile 14 päivää veloituksetta 

Ergonominen hiiri lisävarusteineen maksaa suunnilleen saman verran, tai jopa vähemmän, kuin yksi sairauspoissaolopäivä. ”Kokeile veloituksetta 14 päivää meiltä saatavaa ergonomista hiirtä, joka ehkäisee ja vähentää kiputiloja niskassa, hartioissa ja käsissä. Jokaiselle löytyy sopiva hiirimalli työpäivän ajaksi, ja sen jälkeen ei tarvitse kipuilla golfkentällä tai marjametsässä ainakaan huonon työergonomian vuoksi.” 

Lue lisää: contourdesign.fi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi