Elävän maan arvon ymmärtävät nyt kaikki


Suomi on Euroopan maaseutumaisin maa. Se on meille suuri rikkaus, kuten nyt maailman yllättämien kriisien keskellä on huomattu. 

Maaseutu tarjosi suomalaisille pakopaikan koronapandemian ahdingosta. Myös suurten kaupunkien asukkaat löysivät kotimaansa uudelleen. Kotimaan matkailu elää edelleen vahvan kasvun aikaa. 

Tällä hetkellä rajoja ihmisiltä ja tavaroilta sulkee Venäjän rikollinen hyökkäyssota Ukrainassa. Kaiken inhimillisen kärsimyksen ohella sota on syöksemässä maailmaa vakavaan ruoka- ja energiakriisiin. Kriisi iskee kovimmin maailman köyhimpiin. Joudumme todistamaan pahenevaa nälänhätää. 

Suomi on kriisejä kestävä maa. Olemme tottuneet varautumaan. Emme luopuneet vahvasta puolustuskyvystä silloinkaan, kun monet uskoivat jo ikuiseen rauhaan Euroopassa. Emme luopuneet myöskään omasta ruuantuotannosta, vaikka monet olisivat vaihtaneet sen maailmalta tuotaviin halpaeriin. 

Energiakriisissä meitä auttaa hajautettu ja monipuolinen energiantuotanto. Emme ole riippuvaisia markkinoilta poistuvasta venäläisestä energiasta. 

Suomen monia muita maita parempi tilanne on viisaan kansan ja vastuullisten päättäjien ansiota. Historian opetukset eivät ole meiltä unohtuneet. Näin on syytä jatkaa myös epävarmaan tulevaisuuteen. 

Tärkeintä on tehdä ratkaisuja, joilla Suomi ja suomalaiset pärjäävät jatkossakin. 

Me MTK:ssa haemme ensisijassa ratkaisuja maaseudun – sen ihmisten ja elinkeinojen turvaamiseksi. Puolustamme elämisen hyviä edellytyksiä koko maassa, oli kyse sitten tie- tai tietoyhteyksistä, palveluista, turvallisuudesta tai hyvästä hallinnosta. Elävä maa maaseudulta kaupunkeihin on asia, jonka arvon ymmärtävät nyt kaikki. Hyvinvointi rakennetaan yhdessä – erityisesti tämä korostuu vaikeina aikoina. 

Myös MTK:n väkeä on kesän mittaan mukana lukuisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Tulkaa rohkeasti juttusille vaihtamaan ajatuksia siitä, kuinka koko maa pidetään elävänä jatkossakin. 

Yksi tehokas keino meillä kaikilla on käytössä joka päivä. Kun ostamme kotimaista ruokaa, tavaroita ja palveluita, luomme turvaa ja hyvinvointia Suomelle ja toisillemme. 

Hyvää, kotimaista kesää! 

Juha Marttila 

MTK:n puheenjohtaja

www.mtk.fi

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden Suomi