Ekologista rakentamista kotimaisilla puuelementeillä


Kotimaiset puurakenteiset elementit ovat ekologinen ja tehokas tapa rakentaa pientaloja. Sievi Element Oy:n joustava kokonaispalvelu suunnittelusta asennukseen tarjoaa ammattirakentajille kustannustehokkaat ja korkealaatuiset ratkaisut. 

Sievi Element Oy tuottaa puurakenteisia seinäelementtejä ja valmisosia ammattirakentajien tarpeisiin omakoti-, rivi- ja luhtitaloihin sekä pienkerrostaloihin. Elementit sopivat hyvin myös julkiseen rakentamiseen, kuten hyvinvointitiloihin, hoivakoteihin, päiväkoteihin ja kouluihin. 

Sievissä on myös odotuksia ja suunnitelmia puukerrostalorakentamisen vilkastumisen varalta. 

Kotimaista laatuosaamista 

Kotimainen, Sievin tuotantolaitosten lähiseudulta saatavasta puusta tehdyt elementtituotteet ovat ekologisia. Myös elementteihin asennettava ovat ja ikkunat ovat kotimaisia. 

”Sievi Elementin yhteistyökumppanit saavat käyttöönsä suunnittelijoidemme kokemuksen ja tuotannon osaamisen sekä taatut toimitusajat ja edulliset hinnat. Ammattirakentajat arvostavat hankkeissaan nopeutta, kustannustehokkuutta ja korkeaa laatua”, liiketoimintajohtaja Markus Göös esittelee. 

Sievi Element Oy kuuluu Sievi Group -konserniin. Sievi Element myy tuotannostaan sisaryrityksilleen noin puolet ja toinen puoli menee ulkopuolisille yhtiöille. 

Joustava kokonaispalvelu 

Kokonaispalveluun kuuluvat elementtien suunnittelu ja valmistus, sääsuojattu toimitus rakennuspaikalle sekä asennus. Palvelun ansiosta urakoitsijat voivat keskittyä omaan osaamiseensa. 

Rakennusliikkeille Sievi Element myy oman tuotteensa omilla detaljeillaan. Tehtaan omat, vakioidut mallit ovat rakentajille edullisimmat. Julkisella puolella kaikki suunnitelmat tulevat yleensä toteutusvalmiina ilman poikkeuksia, joten rakennuselementtien tekijä joutuu usein muokkaamaan omaa tuotettaan. 

”Välillä joudumme ideoita hieman ’pyörittelemään’ saadaksemme ne käytännön ratkaisuiksi. Tuotantolinjamme on kuitenkin muuntautumiskykyinen ja joustava ja antaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa erilaisia ratkaisuja”, myyntipäällikkö Ari Hyötylä kertoo. 

Nopeutta työmaille 

Hyvin suunniteltuja ja laadukkaasti toteutettuja elementtituotteita kehitetään jatkuvasti. Esimerkiksi seinäelementti on mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen. Elementtien ulkopuoli on pohja- ja välimaalattu, joten lisäksi tarvitaan vain pintamaali. 

Ovet ja ikkunat ovat elementeissä valmiina omilla paikoillaan, ja rakennuksen valmis katto nostetaan nosturilla paikalleen. Rakennustyömaalla Sievi Element asentaa yleensä itse kaikki elementit, joten toiminta on nopeaa ja tehokasta. Erityistä sääsuojausta ei näillä työmailla välttämättä siis tarvita. 

www.sievielement.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen 2021