Eilakaisla näyttää esimerkkiä: Rekrytointisuutarin lapsilla on kengät


Rekrytointiyritys Eilakaisla Oy on itse hyvä esimerkki siitä, miten rekrytointien onnistuminen, hyvä johtaminen ja työhyvinvointiin panostaminen saavat aikaan erinomaisia tuloksia.

Vuonna 1971 perustettu Eilakaisla on rekrytointialan uranuurtaja Suomessa. Toimisto- ja tuotantoalojen henkilöstörekrytoinnin lisäksi kysytään palveluratkaisuja, kuten aula- ja toimistopalveluja.

Yritys on osallistunut Taloustutkimuksen jo vuodesta 1984 toteuttamaan vuosittaiseen Työelämän Päättäjät -toimialatutkimukseen ja sijoittunut toistuvasti vertailuryhmänsä kärkeen ammattitaidon ja tunnettuuden osalta.

Rekrymarkkinointi uudistuu verkkoon

Eilakaisla työllistää itse muun muassa henkilöstökonsultteja sekä taloushallinnon, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia.

”Käytämme rekrytoinneissamme aktiivisesti modernia tekniikkaa ja toimintamalleja ja optimoimme hyödyntäen data-analytiikkaa. Haimme itsellemme myyjää ja käytimme sosiaalista mediaa, jossa videon avulla markkinoin työpaikkaa. Markkinointitiimin jäsenet osallistuivat tiiviisti uusien jäsenten valintaan”, myynti- ja markkinointijohtaja Erika Ehrnrooth esittelee.

Työkulttuuri ja arvot tärkeitä tekijöitä

Eilakaislalla mitataan vuosittain yrityksen omaa organisaatiohyvinvointia. Työntekijät pääsivät valitsemaan keskuudestaan tiimin, joka purki tulokset ja laati suunnitelman kehitettävistä kohteista ja ratkaisuista.

Yrityksen työkulttuuri on lämminhenkinen, työssä on selkeät tavoitteet ja mittarit, ja tarvittaessa työntekijä saa tukea omasta organisaatiostaan.

Työnantajamielikuvaa voidaan markkinoinnilla, kampanjoinnilla ja uratarinoilla kehittää, mutta some-aikakaudella konkreettinen ja rehellinen viesti yrityksen ulkopuolelle tulee kuitenkin suoraan työntekijöiltä.

”On tärkeää, että arki ja ulospäin annettava viesti kohtaavat. Rehellisyys ja läpinäkyvyys ovat oleellisen tärkeitä myös työnantajamielikuvan rakentamisessa”, palvelujohtaja Maija Kauppinen kiteyttää.

Asiantuntijatehtävien työnhakijat ovat vaativia, joten tehtävän toimenkuvan ja tavoitteiden on oltava selkeät. Uuden työntekijän perehdyttäminen konkreettisesti on tärkeää. Sen jälkeen asiantuntija osaa itse tehdä työstään haasteellista, hauskaa ja palkitsevaa.

”Usein palkan edelle voivat mennä yrityksen ja esimiehen yhtenevät arvot, työntekijän oma toimenkuva ja mahdollisuus vaikuttaa oman työn sisältöön. Johtamisessa en voi olla korostamatta tavoitteiden merkitystä ja sallivan yrityskulttuurin tärkeyttä”, Kauppinen sanoo.

Arvostava johtaminen, jossa roolit ja vastuut ovat selkeät, helpottaa arkea. Tehokas sisäinen tiedottaminen, turvallisuuden tunteen rakentaminen sekä työntekijän vaikutusmahdollisuudet vaikuttavat työssä onnistumiseen.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asiantuntijat Talous ja johtaminen Yrityspalvelut