Ei uusi, vaan entistä ehompi


Ostetaanko uusi vai huolletaanko vanha? Tätä joudutaan miettimään, kun työkone vaurioituu ja urakka pysähtyy. Seisottaminen on kallista, joten nopeat ratkaisut ovat tarpeen. Kun työkone on Valtran traktori ja vika on vaihteistossa, on apua saatavilla yllättävän nopeasti. Valtran Suolahden tehtaalla on voimansiirtoon erikoistuneita ammattilaisia, jotka toimittavat uutta vastaavan vaihteiston varaston hyllyltä pikavauhtia maailmalle. Palvelun nimi on Valtra Reman. Se on lyhenne englanninkielisestä sanasta remanufactured, josta käytetään Suomessa usein termiä tehdaskunnostus.

Valtra Oy Ab:n huoltopalveluiden markkinointipäällikkö Jari Luoma-aho puhuu mieluummin uudelleenvalmistuksesta kuin kunnostuksesta: “Reman-palvelu on paljon enemmän kuin korjaamista. Vanha vaihteisto puretaan ja kootaan täysin uusiksi sekä testataan. Meillä Suolahdessa on siihen paras osaaminen, koska tuotteet ovat täällä suunniteltuja ja kehitettyjä.”

Asiakas voittaa

Uudelleenvalmistetun komponentin hankinnassa on monta etua, joista kärkenä on hinta. Asiakas maksaa reman-tuotteesta 30–40 prosenttia vähemmän kuin täysin uudesta tuotteesta. “Asiakas voittaa, koska saa tuotteen nopeasti ja edullisesti. Myös me olemme tyytyväisiä, että voimme näyttää huippuosaamistamme. Siksi annamme uudelleenvalmistetulle tuotteelle täyden takuun.”

Komponenttien kierrätys tehtaan kautta palvelee myös jälleenmyyjiä ja huoltopisteitä, joiden huoleksi jää vaihteistolaatikon asennustyö. Kiertotalous toimii myös ympäristön hyväksi. Kun vanhat komponentit menevät hyötykäyttöön, säästetään merkittävät määrät energiaa ja resursseja. Kierrätystä tukee Valtran panttijärjestelmä.

Uudet huoltotilat

Reman-palvelun kysyntä on kasvanut viiden vuoden aikana kiihtyvää tahtia ja suunta on ylöspäin. Noin 700 neliön tilat sijaitsevat Nelostien ja Hirvaskankaan risteyksessä, 12 kilometrin päässä traktoritehtaalta. “Investointi tarkoittaa sitä, että Valtralla uskotaan uudelleenvalmistuksen tulevaisuuteen”, arvioi Jari Luoma-aho.

www.valtra.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus