eCraft haluaa olla paras mahdollinen työnantaja jokaiselle nykyiselle ja tulevalle työntekijälleen


Merkityksellinen työ, henkilökohtainen urasuunnittelu, mahdollisuus kehittyä ja kasvaa sekä työssä viihtyminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat hyvän työn pääelementtejä eCraftilla.

eCraftin henkilöstöjohtaja Henriikka Pekkala toimii itse hyvänä esimerkkinä yrityksensä tarjoamista mahdollisuuksista. Hän sai aikoinaan työpaikan BI-konsulttina ilman teknologista osaamista muiden vahvuuksiensa vuoksi. ”Olen sen jälkeen saanut työskennellä eri tehtävissä ja kasvaa nykyiseen rooliini. Minua on tuettu, kun etsin omaa tietäni. Nyt omassa roolissani haluan mahdollistaa saman muille”, Pekkala kertoo.

eCraft kehittää jatkuvasti henkilöstönsä urasuunnittelua ja kouluttautumista. Yrityksellä on esimerkiksi koko henkilöstölle avoin eCraft Akatemia, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia koulutuksia tukemaan ammatillista kehittymistä. eCraft ottaa tänä keväänä käyttöön toimintamallin, jossa uraa ei suunnitella ainoastaan lähiesimiehen kanssa, vaan siihen osallistuu ammattilainen tiimin ulkopuolelta: ”Sitä kautta ihmiset uskaltavat kertoa uratoiveistaan rohkeammin. Kannustammekin kaikkia tuomaan esiin toiveensa, jotta voimme antaa siihen tarvittavan tuen.”

Pekkalan mukaan alansa parhaaksi työnantajaksi tullaan miettimällä työntekijäkokemusta koko työuran kannalta: ”Työntekijäkokemus on paljon laajempi asia kuin vain henkilöstön sitoutumisen ja tyytyväisyyden mittaaminen. Me käytämme paljon aikaa sen ymmärtämiseen, miksi työntekijät haluavat olla juuri meillä töissä.” Voimakkaasti kasvavana yrityksenä eCraft palkkaa vuosittain kymmeniä uusia työntekijöitä – niin kokeneita konkareita kuin NewCrafters-koulutusohjelman kautta opiskelijoita ja alanvaihtajia tulevaisuuden tekijöiksi. eCraft näkee alanvaihtajissa runsaasti potentiaalia: ”Mitä enemmän meillä on joukoissamme ymmärrystä eri toimialojen prosesseista ja liiketoiminnoista, sitä paremmin voimme tuottaa palveluillamme lisäarvoa asiakkaille. Meidän tulee tuntea omat vahvuutemme, jotta saamme riveihimme juuri meidän kulttuuriimme sopivat henkilöt.”

Myös tästä syystä yrityksessä on panostettu edellä mainittujen asioiden lisäksi työn merkityksellisyyden löytämiseen sekä siihen, miten työntekijöitä voidaan parhaiten auttaa onnistumaan. ”Me huolehdimme työntekijöistämme kokonaisvaltaisesti, jotta voimme olla paras työnantaja heistä jokaiselle”, Pekkala summaa.

eCraftilla työntekijäkokemus on kokonaisvaltaista huolenpitoa ihmisistä.
Jaa tämä artikkeli


Työelämä