EC Electro Center on työpaikka, jossa pääsee näkemään alan nopean kehityksen ja oppimaan uutta jatkuvasti


Sähkö- ja automaatioratkaisujen kokoonpanoja valmistava EC Electro Center on yrityksenä ja työyhteisönä nähnyt viime vuosina kiinnostavia muutoksia. Työntekijöille tämä tuo uusia mahdollisuuksia kehittää ammattitaitoaan ja monipuolisuutta työhön.

Aiemmin perinteisenä alana nähty sähkökeskusvalmistaminen on ollut murroksessa viime vuosina. Automaation ja digitalisaation kehittyminen sekä kone- ja laitevalmistajien panostukset hybriditeknologiaan ovat monipuolistaneet tuotevalikoimaa.

Alan kehitykseen vaikuttavat myös globaalit päästövaatimukset, jotka ohjaavat asiakkaita kehittämään vähäpäästöisiä ja päästöttömiä koneita ja tuoden painetta voimakkaaseen sähköistymisen kasvuun.

– Valmistamamme kokoonpanot ovat nykyään laajempia kokonaisuuksia kuin aikaisemmin. Teemme jatkuvasti kehitystyötä asiakkaiden uusien koneiden sähkö- ja automaatioratkaisuiden parissa tuoden niihin oman kokemuksemme ja osaamisemme. Investoinnit 5D Laser aukotuskoneeseen sekä Agilon ja Kardex varastojärjestelmiin tukevat entisestään liiketoimintaamme, kertoo myyntijohtaja Mika Vaherla.

– Tämä kehitys luo meille mahdollisuuksia edelleen kasvattaa tuotevalikoimaamme. Lisäksi palvelukonseptiimme kuuluvat myös komponenttimyymälä ja hyllytyspalvelu kone- ja laitevalmistajille, Vaherla toteaa.

Kehitys edellyttää uuden oppimista

EC:llä jo parikymmentä vuotta viihtynyt tiimiesimies Janne Tuominen näkee kehityksen vaikutukset käytännön työssä.

– Alalla pitkään olleena olen huomannut, kuinka huimaa kehitys on ollut. Alkuaikoina sähkökeskukset olivat paljon yksinkertaisempia ja pienempiä, nykyään niissä on paljon älyä ja digitaalisuutta mukana, monia keskuksiin tulevia toimintoja ohjataan pc:llä, hän kuvailee.

Sähköistymisen kova tahti tuo mukanaan myös uusia mielenkiintoisia tuotteita, kuten erilaiset latausasemat ja akkuhuoneet.

Kiihtyvä kehitys tarkoittaa myös sitä, että työntekijöiden ammattitaidon tulee kasvaa ja laajentua samaan tahtiin. Alan osaajille tämä tarkoittaakin mahdollisuuksia ottaa haltuun uudenlaisia tehtäviä.

– Jos uusi tekniikka ja tulevaisuuden innovaatiot kiinnostavat, tässä työssä pääsee näkemään ne aitiopaikalta, Tuominen kuvailee.

Työ opitaan tehdessä

EC:n erityisosaamisalaa ei voi opiskella, ja käytännössä työ opitaankin siis tehdessä. Uusien työntekijöiden osalta asenne ratkaiseekin ja kokemuksen kautta työssä voi kehittyä pitkälle. Eteneminen esimerkiksi asentajasta tiimiesimieheksi tai projektipäälliköksi on tyypillistä.

EC:ssä myös viihdytään hyvin. Työtä tehdään modernissa ja siistissä tehtaassa ja työaika on joustava. Matala organisaatio, mukavat työkaverit ja halu huomioida työntekijöiden toiveet leimaavat työyhteisöä.

– Työilmapiiriämme kehutaan rennoksi ja kahvihetkemme ovat yleensä keskustelua aivan muista kuin työasioista ja hyvä näin, Vaherla kuvailee.

Yritykseen toivotetaan tervetulleeksi eri taustaiset ihmiset, joita kiinnostaa teknologian kehitys. Mahdollisuuksia on niin kokeneille kuin vasta-alkajille ja alanvaihtajille.

– Työ on sopivasti haasteellista, mutta ammattitaitoisilta työkavereilta saa aina tarvittaessa apua ja ohjeistusta. Tiimissä tehdessä ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin. Tässä työssä pääsee näkemään oman tekemisensä jäljen, Tuominen summaa.

 

EC Electro Center lyhyesti
⦁ Yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatioratkaisuiden kokoonpanojen valmistajista, liikevaihto 21,2M€
⦁ Asiakkaina suuret kone-ja laitevalmistajat, teollisuus sekä sähköurakoitsijat
⦁ Sataprosenttisesti yrityksessä työskentelevien avainhenkilöiden omistama
⦁ Kokoonpanotehdas ja komponenttimyymälä Tampereen Hankkiossa, osoitteessa Yrittäjänkulma 3
⦁ Yrityksessä työskentelee n. 100 eri alojen ammattilaista. Henkilöstö koostuu sähkösuunnittelun, avainasiakaspäälliköiden, komponenttimyynnin, taloushallinnon, materiaalihallinon, logistiikan, tuotannonsuunnittelun, kokoonpanojen testaajien, tuotannon esimiesten ja sähkö- ja automaatioasentajien
Rekrytoimme jatkuvasti uusia tekijöitä,
yhteydenotot: mikael.edelmann@innolink.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä