Duunitorin mukaan jokaisen yrityksen menestyksen takana ovat osuvat rekrytoinnit


Duunitori on rekrymarkkinointitalo ja Suomen liikennöidyin työnhakupalvelu, joka auttaa työnantajia ja osaajia löytämään toisensa tehokkaammin. Yritys tuo perinteisten rekrytointitapojen rinnalle uusia työnantajamielikuvaa ja -näkyvyyttä rakentavia toimenpiteitä. 

Duunitori on vuonna 2009 perustettu kuudenkymmenenviiden hengen yritys, joka on alusta saakka lähestynyt rekrytointia työnantajabrändejä pitkäjänteisesti rakentaen. Yritys tarjoaa asiakkaiden haasteita ratkaisevia palveluja; yksittäisestä työpaikkailmoituksesta aina strategiseen työnantajamielikuvan kehitykseen ja rekrymarkkinoinnin suuunnitteluun. 

Toinen yrityksen perustajista ja toimitusjohtaja Thomas Grönholm uskoo, että aikaisessa vaiheessa haltuun otetut digitaaliset markkinoinnin keinot erottavat Duunitorin kilpailijoistaan. 

– Veimme kohdennetusti markkinoinnin sinne, missä ihmiset viettävät aikaa. Kerromme tarinoita työkulttuurista ja aidosta työarjesta, hän toteaa. 

Grönholmin mukaan yritysten menestyksen tärkein tekijä on oikeiden osaajien houkutteleminen. Hän näkee, että ymmärrys tämän osalta on viime vuosina kasvanut, mutta tehtävää on vielä ajatuksen jalkauttamisessa osaksi kaikkea toimintaa. 

– Osaamisen merkitys kilpailukyvyn ylläpitämisessä on huomattu, mutta monessa yrityksessä mietinnässä on edelleen se, miten tämä viedään käytännön työnantajabrändin johtamiseen. 

Samasta suuntauksesta kertoo myös Duunitorin vuosittain julkaisema Kansallinen rekrytointitutkimus, joka selvittää rekrytoinnin tilaa ja trendejä Suomessa. 

– Yhdeksän kymmenestä rekrytoijasta kokee, että hyvä työnantajamielikuva on ratkaisevaa rekrytoinnin kannalta. Tämä osoittaa, että se mitä tarvitaan, on ensinnäkin oikeita, hyviä tekoja työpaikoille ja toisaalta tehokasta ja aitoa viestintää, jolla niistä kerrotaan, Grönholm esittelee. 

Vuoropuhelua hakijoiden kanssa 

Rekrytointiin tulisi Grönholmin mukaan suhtautua monipuolisesti. Parhaita osaajia ei tavoiteta pelkästään ilmoituksilla, vaan tarvitaan sekä kiinnostavia viestejä että laaja kattaus rekrytointitapoja. 

– Rekrytoinnissa tulee onnistua sekä alkupään houkuttelussa että varsinaisessa hakuprosessissa. 

Lisäksi yritysten tulisi sitoutua entistä parempien työnhakijakokemusten luomiseen ja hakemisen helpottamiseen. 

– Työnantajalla tulee olla riittävästi kaistaa tarjota hyvä kokemus. Kyseessähän on ennen kaikkea molemminpuolinen dialogi. Varsinkin kun vain 20 prosenttia suomalaisista on aktiivisia työnhakijoita, mutta jopa 60 prosenttia työsuhteessa olevista on mahdollisesti kiinnostunut vaihtamaan työpaikkaa, Grönholm vetää yhteen. 

duunitori.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi