Digitan OmaVesi uudistaa kiinteistöjen vedenmittauksen


Digitan IoT-palvelujen johtaja Ari Kuukka. 

Digitan IoT-tiedonsiirtoverkkoa käyttävä kiinteistöjen OmaVesi-järjestelmä perustuu asuntokohtaisiin vesimittareihin sekä automatisoituun tiedonkeruuseen ja laskutukseen. Etuina ovat muun muassa tiedon saatavuus, tehokkuus, ennakoitavuus sekä ongelmien tunnistusnopeus. 

OmaVesi-palvelun avulla kiinteistön omistajat, isännöitsijät ja huoltoyhtiöt saavat laajan ja ajantasaisen näkymän kiinteistöjen vedenkulutukseen ja ongelmatilanteisiin ja kukin asukas voi seurata omaa kulutustaan. 

Asuntokohtainen mittaus vähentää veden ja energiankulutusta, jolloin kiinteistön hiilijalanjälki on aiempaa pienempi. Pienet piilovuodot tai epänormaalit kulutusmuutokset voidaan tunnistaa ja niihin voidaan reagoida nopeasti. 

Helppo ja tehokas ratkaisu 

”Ultraääneen perustuva mittaus mahdollistaa korkean tarkkuuden ja luotettavuuden sekä älykkäät hälytystoiminnot. Tiedonkeruu ja laskutus on helppoa ja automatisoitua. Tarkat päivittäiset kulutustiedot saadaan suoraan laskutusjärjestelmään. Kiinteistön omistaja saa näin enemmän tietoa päätöksentekonsa tueksi”, Digitan IoT-palvelujen johtaja Ari Kuukka esittelee. 

”OmaVesi on riskitön vaihtoehto nopeasti muuttuvassa teknologiaympäristössä.”

Digitan OmaVesi-järjestelmä on vaivaton asentaa niin uuteen kuin vanhaan kiinteistöön. Vesimittari toimii paristolla jopa 15 vuotta, joten mittari ei tarvitse kaapelointia. Kiinteistöön ei tätä varten tarvita tietoliikennelaitteitakaan, vaan vesimittari on suoraan yhteydessä Digitan maanlaajuiseen IoT-tiedonsiirtoverkkoon. 

Digitan IoT-verkko pohjautuu LoRaWAN-teknologiaan (Long Range Wide Area Network), joka sopii erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen pitkien etäisyyksien välillä. 

Kattava kokonaispalvelu 

Kokonaisratkaisu palveluna sisältää mittareiden hankinnat, asentamisen, huollon, tiedonsiirron ja pilvipalvelun. Digita vastaa kokonaisratkaisusta koko sopimuskauden ajan. 

”Järjestelmä on riskitön vaihtoehto nopeasti muuttuvassa teknologiaympäristössä, sillä Digita huolehtii toiminnasta koko ketjun päästä päähän. Etukäteen tiedossa oleva kulurakenne kattaa koko sopimuskauden”, Kuukka mainitsee. 

Digita on vahvasti mukana eri toimialojen kuten vesihuollon digitalisoinnissa, sillä hankkeita on kymmenien vesiyhtiöiden kanssa ympäri Suomea. 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021