Digitaalinen turvallisuus välttämätön menestystekijä


Tekoäly ja digitalisaatio kehittyvät vauhdilla. Organisaatioiden johdossa onkin herätty kyberturvallisuusstrategian merkitykseen.

Uudistuvan digiteknologian tuomaa lisäarvoa on mahdollista ottaa käyttöön todella nopeasti. Ketteryys ja proaktiivisuus ovat positiivisia asioita, kunhan muistaa huolehtia digitaalisesta turvallisuudesta. Kyberturva on rakennettava samanaikaisesti, kun toimintoja ja palveluita siirretään verkkoon”, muistuttaa 60-vuotiaan perheyrityksen, Insta Groupin toimitusjohtaja Henry Nieminen. 

Reilu neljä vuotta sitten Instan ruoriin siirtynyt Nieminen omaa vahvaa kokemusta kansainvälisten pörssiyhtiöiden johtotehtävistä.  Nieminen on tuonut kestävien perheyritysarvojen suomalaisyritykseen vision turvallisen digitalisaation mahdollisuuksista. Instan toimialoja ovat teollisuusautomaatio, turvallinen digitalisaatio ja puolustusteknologia. Instan osaamishistoria ja vision vahvistaminen kielivät siitä, että yrityksen osaaminen ja luotettavuus ovat korkeinta tasoa.

”Kombinaatio on mitä parhain silloin, kun huippuammattilaisosaamiseen yhdistetään selkeä strategia. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavaa, kokonaisvaltaista ja sertifioitua turvallisen digitalisaation palvelua, hän sanoo.

Nieminen muistuttaa, että digitaalinen turvallisuus ja kyberturvallisuus ovat ensisijaisesti yritysjohdon vastuulla. ”Kyberturvallisuutta on johdettava samoin kuin muitakin yrityksen toimintoja: strategian pohjalta muodostetaan tavoite- ja riskianalyysi, päätetään tarvittavat toimet, vastuutetaan, seurataan ja johdetaan. Digitalisaatio- ja kyberturvakumppanivalinta on strateginen päätös. Monimutkaistuvassa turvallisuusympäristössä kokonaisuuden ymmärtämistä ei voi paloitella”, Nieminen konkretisoi.

Digitalisaatio- ja kyberturvakumppanin pitää kyetä tunnistamaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja kommunikoimaan tarjoamistaan ratkaisuista myös yritysjohdon kielellä. 

”Globaalissa ympäristössä vahvojen luottamusarvojen pohjalta toimimisen arvostus kasvaa jatkuvasti maailmalla. Digitaalisen turvallisuuden on oltava luotettavissa käsissä, jotta liiketoiminta ylipäänsä voi jatkua tulevaisuudessa”, Nieminen kiteyttää.

Instan vuosikymmenien aikana kehittämä osaaminen kyberturva- ja digitalisaatioratkaisuista on moneen kertaan koeteltua teollisuuden, viranomaisten ja puolustushallinnon kaikkein vaativimmissa ympäristöissä.

”Instan maailmanluokan huippuosaajat tietävät, mitä pitää tehdä. Arvomaailmamme mukaan meihin on lupa luottaa”, Nieminen summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes