LVI-DAHL ON JATKOSSA DAHL: ”Nimenmuutoksella halutaan viestiä laajemmasta osaamisestamme”


”Brändiuudistuksella halutaan viestiä laajemmasta osaamisestamme nostamalla teollisuuden ja infrarakentamisen toimijoille suunnattua tukkutoimintaa vahvemmin esiin”, teollisuuden tuotteista ja palveluista vastaava myyntijohtaja Samuli Jääskeläinen kertoo.

Kun teollisuussegmenttiä on kasvatettu hiljalleen taustalla jo useamman vuoden, tuoreempi aluevaltaus on infrarakentamisen ratkaisut.

Kai Kumlin tuli johtamaan Dahlin infrarakentamisen toimialaa kuluvan vuoden alusta alkaen. Hän tuo tullessaan vahvan kokemuksen teknisestä tukkukaupasta juuri infrarakentamisen näkökulmasta. ”Tarjoamme ratkaisuja pohjarakentamiseen, kunnallistekniikalle sekä muulle infralle kuten teille ja raiderakentamiseen”, Kumlin taustoittaa infrasegmentin valikoimaa.

Kansainvälinen, mutta myös paikallinen

Dahlin vahvuuksia ovat yhtä aikaa kansainvälisyys ja paikallisuus. Se näkyy asiakkaille monipuolisena tuotevalikoimana, hyvänä saatavuutena sekä nopeina toimituksina.

”Saatavuus, luotettavuus ja osaaminen ovat meidän pääarvoja. Moni alan yritys on keskittynyt keskusvarastoihin ja noutopisteiden kautta toimimiseen, kun taas meillä on kahden logistiikkakeskuksen lisäksi yli 30 varastoivaa myymälää ympäri Suomea. Taustalla selkärankaa tuo vahva kansainvälinen konserni, jolla on jakelubisnestä Euroopassa 20 miljardin euron edestä”, Jääskeläinen valottaa.

Valikoimaa on räätälöity alueen ja siellä olevien asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Esimerkiksi paperitehtaiden tuntumassa Dahlilla on varastoituna yksinomaan näiden toimijoiden tarvitsemia tuotteita, ympärivuorokautisesti saatavilla. ”Asiakaslähtöisyys ei ole meillä vain sanahelinää”, Jääskeläinen lupaa.

Luotettavuuden merkittävänä elementtinä on myös Dahlin huippuluokan logistiikkapalvelut. Esimerkiksi rakennustyömaat käynnistyvät nopeasti etenevästä pohjarakentamisesta. Urakoitsijat tarvitsevat tehokasta ja joustavaa logistiikkakumppania. ”Olemme äärimmäisen vahvoja täsmätoimituksissa, joilla on yhä suurempi merkitys, kun työmaat ovat yhä useammin keskellä rakennettua ympäristöä. Ei monellakaan työmaalla ole enää tilaa varastoida tavaraa vaan toimitukset pilkotaan useisiin pienempiin eriin ja ne toimitetaan täsmälleen tiettynä hetkenä”, Kumlin kertaa.

”Asiakaslähtöisyys ei ole meillä vain sanahelinää.”

Osaamisella kilpailuetua

Henkilöstön osaaminen on myös suuressa roolissa asiakastarpeiden täyttämisessä. Jääskeläisen mukaan Dahlin suuri haaste on huolehtia osaamisen säilyttämisestä, kun kokenutta tekijää jää eläkkeelle. Tätä varten yrityksessä on käynnistetty ohjelma, jossa myyjien osaaminen ensin kartoitetaan kattavasti ja sitten heitä koulutetaan entistä paremmiksi ammattilaisiksi.

”Ihmiset tekevät tämän bisneksen. Vaikka digitaalisuus kasvattaa alaa tässäkin toiminnassa, myyjien ammattitaito on yhä tärkeämpää. He ovat tukena ja turvana toimittamassa tuotteet ja palvelut asiakkaan haluamalla tavalla joko myymälöissä henkilökohtaisesti, sähköisten viestintäkanavien välityksellä tai tarvittaessa tukemassa verkkokaupan kautta tehtäviä tilauksia”, Jääskeläinen summaa.

Dahl – entinen LVI-Dahl – uudisti brändinsä viestiäkseen asiakkaille selkeämmin viime vuosina monipuolistuneesta tarjonnastaan: putkiremonttien tukkuliikkeestä on tullut kustannustehokas kumppani muun muassa teollisuusputkistourakoitsijoille, konepajoille, laitevalmistajille ja prosessiteollisuudelle. Viimeisimpänä toiminta on laajentunut myös infrarakentamisen puolelle, joka pitää sisällään tuotevalikoimaa pohjarakentamiseen, kunnallistekniikkaan sekä muihin infrahankkeisiin. Monikansalliseen konserniin kuuluva Dahl Suomi Oy palvelee Suomessa yli 30 toimipisteessä ja työllistää yli 500 alan huippuammattilaista.

www.dahl.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020