CTS Engtec uskoo luottamukseen ja rohkeuteen


”Luottamus meillä tarkoittaa luottamusta siihen, että kaikki pyrkivät tekemään parhaansa. Jokainen ei voi tehdä mitä lystää, mutta kun ihmisille antaa tilaa, heiltä saa paljon myös takaisin.”

Näin miettii CTS Engtecin toimitusjohtaja Antti Lukka. Hän uskoo, että luottamus luo rohkeutta tehdä asioita uusilla tavoilla, eikä virheitä tarvitse pelätä. ”Niitäkin väistämättä tulee, mutta syyllisten etsimistä olennaisempaa on, että voidaan siirtyä asian ratkaisuun ja oppia virheistä.”

Työntekijät CTS:llä löytävät poikkeaviakin ratkaisuja – sellaisia, mihin eivät ole tottuneet itsekään. ”Tämän kokoinen yhtiö ei pärjää, jos tekee samoin kuin kilpailijat.”

CTS Engtec on teollisuuden investointeihin suunnittelu- ja projektinhoitopalveluita tarjoava yritys. Asiakkaina sillä on prosessi- ja energiateollisuuden yrityksiä Stora Ensosta ja UPM:stä Valmetiin ja Andritziin. Yritys tarvitsee lisää osaajia ja haluaa pitää kiinni myös nykyisistä.

”Meillä on mahdollisuus kehittyä ja käyttää osaamistaan. Meillä on hyvä henki, ja yhteistyö toimii eri suunnittelualojen sisällä ja niiden välillä – onnistumme vain yhdessä.”

Työelämän opit ovat viime vuosina menneet uusiksi, ja luovat ihmiset tarvitsevat uudenlaista johtamista. ”Uusi sukupolvi antaa kaiken, kun he ovat duunissa, mutta he eivät halua olla kiinni duunissa yötä päivää seuraavaa puolta vuotta. Tähän kysyntään meilläkin on vastattu.”

Yrityksen training program -ohjelma on näyttänyt, että taloon tullaan mielellään ja talossa jo olevat ottavat uudet ihmiset mielellään vastaan. ”Kiireistä huolimatta monet haluavat uusien työntekijöiden mentoreiksi. Se kuvaa hyvin sitoutumista, joka on meille mahdottoman iso voimavara.”

CTS Engtec

• Perustettu 1973
• Liikevaihto 10 milj. €
• Henkilökuntaa (Kouvola ja Jyväskylä) 160
• Tytäryhtiö Tallinnassa

www.ctse.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä