Comatec Group – mukana muuttamassa maailmaa


Comatec on koneenrakennuksen ja teollisuusautomaation insinööritoimisto, joka tarjoaa laaja-alaista asiantuntijuutta. Yhteistyössä asiakkaidensa kanssa se on mukana ratkaisemassa tämän hetken tärkeimpiä haasteita liittyen esimerkiksi vastuulliseen raaka-aineiden käyttöön, uusien energialähteiden kehittämiseen sekä kiertotalouteen. 

Jo 36-vuotta toimineen Comatecin missiona on tuotekehityksen kautta auttaa asiakkaita tekemään kannattavia investointeja, kehittämään laadukkaita tuotteita sekä luomaan uutta liiketoimintaa. Samalla ulkopuolisena asiantuntijana asiakkaille pystytään tarjoamaan täysin uusia ideoita ja teknologiaa. 

”Meillä on paitsi hyvää osaamista, myös mahdollisuus tuoda voimaa ja vauhtia tuotekehittämiseen. Nopeus on uuden kehittämisessä kriittistä”, kuvailee Comatec Mobilityn toimitusjohtaja Petri Leino. 

Asiakkaiden tehdessä uusia investointeja ja kehittäessä seuraavan sukupolven ratkaisuja, ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät asiat tulevat yhä useammin harkittavaksi. Tälläkin hetkellä Comatecin ratkaisut ovat keskeisessä roolissa monessa ympäristövastuuseen liittyvässä hankkeessa. 

”Olemme olleet mukana monessa, esimerkkejä hankkeista ovat muun muassa jätteenpoltto energiaksi, eläinperäisen jätteen käsittely rehuksi, käytettyjen renkaiden hyödyntäminen biopolttoaineen lähteenä, maailmanlaajuinen fuusioreaktorin kehityshanke ITER Etelä-Ranskassa ja aaltovoimalan energiatehokkuutta lisäävä digihydrauliikka”, Leino esittelee. 

Ajoneuvojen sähköistäminen selkeänä trendinä 

Yksi Comatec Mobilityn tällä hetkellä esillä olevista teemoista on ajoneuvojen sähköistäminen. Polttomoottoreista halutaan esimerkiksi hyötyajoneuvoissa siirtyä yhä enemmän sähkökäyttöön. 

Comatecin viimeaikaisista hankkeista erityisen kiinnostava on ydinpolttoainekapselin siirtoon ja asennukseen tarkoitetun ajoneuvon kehitys. Kyseessä on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen tuotekehityshanke, jossa ajoneuvo on luotu hyvin haastaviin olosuhteisiin ja turvallisuustekijöillä on valtavan suuri merkitys. 

”Koska olemme olleet mukana usean toimialan kehityksessä, voimme tarjota jo koeteltuja, parhaita ratkaisuja toimialalta toiselle. Kokemus linja-autojen sähköistämisestä jo vuosien ajalta poikii osaamista muiden hyötyajoneuvojen ja työkoneiden, kuten jopa ydinturvallisuusluokituksen vaatimukset täyttävän sähkökäyttöisen ajoneuvon kehittämiseen”, Leino kertoo. 

Leino näkee, että jatkossakin Comatec ja sen osaaminen muokkautuvat maailman muutoksen sekä ilmasto- ja energiatavoitteiden mukaisesti. 

”Asiakkaidemme muutosmatka tarjoaa myös meille sen kuuluisan näköalapaikan, jossa voimme olla mukana kehittämässä ja rakentamassa tulevaisuuden kestäviä vaihtoehtoja”, hän vetää yhteen. 

Tutustu tarkemmin: www.comatec.fi

Jaa tämä artikkeli


CEO