Citrus tuo teknologian hyödyt lakiasioiden rutiineihin


Citruksen toimitusjohtaja Saara Perho sekä strateginen johtaja Taina Koskinen.

Lakialan toimintatavoissa ei ole nähty merkittäviä muutoksia satoihin vuosiin – rutiinit ovat suuritöisiä. Citrus Solutions disruptoi digitalisoimalla perinteistä alaa ja tuo korkeatasoiset juridiset palvelut kaikkien ulottuville.

Lakiasioissa ihmistä ei voi korvata, mutta toistuvat rutiinit voidaan opettaa robotille. Inhimillisiä virheitä ei tapahdu, päivien työ hoituu tunneissa ja asiantuntija voi keskittää osaamisensa monimutkaisiin kysymyksiin. Suomalaisen, 18 vuotta toimineen Citruksen Legal Tech -tuoteperhe automatisoi lakiasioiden rutiinit.

”Palvelu pohjautuu uuteen ajattelumalliin ja toimintatapaan, jossa juristin kymmenien vuosien kokemus paketoidaan monistettavaksi ja teknologian hyödynnettäväksi”, selittää juridiikkaan ja teknologiaan erikoistuneen yrityksen strateginen johtaja Taina Koskinen ja painottaa: ”Asiantuntijan työajasta vapautuu jopa puolet!”

”Käytetäänkö lakiasiantuntijoidenne aikaa rutiininomaisiin töihin, kuten yksinkertaisten sopimusten tekemiseen, sopimusten ajan tasalla pitämiseen ja määräysten mukaisuudesta huolehtimiseen?”

Milloin automatisointi kannattaa?

Lakirobotti on helppo ja edullinen väline lakipalveluihin. Tekoälyn ja robotiikan hyödyntäminen on erityisen hedelmällistä aikaavievien sopimus- ja asiakirjojen läpikäymisessä sekä laadinnassa. Käyttäjä saa varmuuden, että käytössä on aina viimeisin versio.

”Lakirobotti sopii myös juridisiin erityisosaamista vaativiin kokonaisuuksiin, kuten tietosuoja-asioihin. Kannattaa lähteä liikkeelle pienestä, aikaavievästä rutiinista”, toimitusjohtaja Saara Perho toteaa.

Käyttöönotto on nopeaa ja esimerkiksi sopimuksen laadinnan ja läpikäynnin prosessin robotti oppii välittömästi, kunhan asiantuntija malttaa opettaa kokonaisuuden säännöt. Citruksen malli eroaa perinteisestä ohjelmistokehitysprojektista, sillä osaaminen ja tieto eivät poistu talosta, kun järjestelmä on otettu käyttöön – itse asiassa toisinpäin.

”Robotti oppii yrityksen omalta asiantuntijalta, joka opettaa säännöt eli kuiskaa monistettavan tietonsa sille. Jos jotain ei löydy, robotti kysyy neuvoa”, Perho selittää. Hän itse hyödyntää robottia esimerkiksi salassapitosopimusten laadinnassa ja tarkastamisessa. Aikaisemmin pohjia on lähetelty edestakaisin ja tarvittavia asioita, kuten luottotietoja tarkistettu käsin: ”Nyt kun logiikka on kuiskattu robotille, yhteen sopimukseen menee aikaa pari minuuttia.” 

Hae mukaan Citruksen Legal Tech -pilottiin

Käytetäänkö lakiasiantuntijoidenne aikaa rutiininomaisiin töihin, kuten yksinkertaisten sopimusten tekemiseen, sopimusten ajan tasalla pitämiseen ja määräysten mukaisuudesta huolehtimiseen? Citruksen pilotissa automatisoidaan asiakkaan juridinen tai hallinnollinen prosessi. Projekti saadaan käyntiin nopeasti ja tulos on laadukas sekä kustannustehokas.

Kiinnostuitko? Legal Tech -pilottihaku on nyt auki. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät osoitteesta:
www.citrus.fi/legal-tech-pilotti

Citrus Solutions Legal Tech -palvelut
  • Citrus Robotti
  • Sopimus Robotti
  • Tarkastus Robotti
  • Prosessisovellus
  • myGDPR-palvelu
  • Selosteet-työkalu
  • myAML-palvelu
  • Juridiset asiantuntijapalvelut
Jaa tämä artikkeli


Bisnes